ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ – ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ», ΑΛΛΑ … ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

Φόβος και τρόμος στην κυβέρνηση για το 8ο πρωτάθλημα

Το έχουν υποσχεθεί στον Ρώσο γιατί δεν υπολόγιζαν στο πείσμα και την αντοχή του Μαρινάκη

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των συριζανέλ φάνηκε αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει ευθέως την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όταν αυτό δεν την συμφέρει, όταν αφορά «φίλους» και «κολλητούς» της, αλλά και την αποτυχημένη πολιτική της ΔΙΧΑΣΤΙΚΗΣ «απάντησης» με γενικότητες και συνθηματολογίες, πού βεβαίως μόνον … απάντηση δεν είναι. 

Και επειδή γιά πολλά χρόνια έκανα και αυτό πού λένε «κυβερνητικό ρεπορτάζ ( επί ημερών δημοκρατίας, όμως ) πρέπει εξ αρχής να σημειώσω ότι θεωρώ την δημοσιογραφική ερώτηση ΣΤΗΜΕΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η «ανάγκη» της κυβέρνησης να δώσει μία «απάντηση» στις ΑΛΗΘΕΙΕΣ του Μαρινάκη. Ο δημοσιογράφος πού έκανε την ερώτηση, ζήτησε από τον Τζανακόπουλο «να τοποθετηθεί» επειδή ο ίδιος, όπως είπε, «είναι πολύ προβληματισμένος» από αυτά πού είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πάλι καλά δηλαδή πού δεν είπε πως αισθάνεται και … προσβεβλημένος ! 

Τέλος πάντων, ο Τζανακόπουλος άδραξε την ευκαιρία γιά να δώσει την «απάντηση» πού είχε σχεδιάσει. Και τι είπε ; Ας τα δούμε ένα – ένα. 

Πρώτον, ότι «ο κ. Μαρινάκης είναι υπόδικος». Αλήθεια, έ;  Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος. Πόσοι Ελληνες πολίτες είναι υπόδικοι αυτή τη στιγμή και γιά τι είδους παραπτώματα, κύριε εκπρόσωπε, μπορείς να μας πείς ; Μιλάμε γιά ΧΙΛΙΑΔΕΣ ; Και πόσοι εξ αυτών τελικά θα αποδειχθούν ένοχοι ; Μιλάμε πολύ ολίγους, γιά μερικές ίσως δεκάδες ; Και τι σημαίνει ότι κάποιος είναι υπόδικος, δεν έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να καταθέτει τις απόψεις του ; Ε, Τζανακόπουλε ; Εχεις καμία απάντηση να δώσεις επ’ αυτών ;

Αλήθεια, γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ υποδίκου και καταδίκου ; Πού σε βρήκανε, μωρέ, στην τυχερή σακούλα ;  

Με ποιον ακριβώς τρόπο … «βάζει μπροστά τον κόσμο» ;

Πάμε παρακάτω. «Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί γιά άλλη μία φορά να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατέψει τον εαυτό του», είπε ο Τζανακόπουλος. 

Αλήθεια, έ ; Τίνι τρόπω, ρε μπαγλαμά, το κάνει αυτό ; Πως δηλαδή έβαλε μπροστά τον κόσμο, μπορείς να το εξηγήσεις ; Με το να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την ομάδα του ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ποδοσφαιριστές ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ κλάσης και ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ προπονητές διεθνούς φήμης ; Ετσι το καταλαβαίνουν στο χωριό σου, Τζανακόπουλε, ότι κάποιος βάζει μπροστά τον κόσμο ασπίδα, για να προστατευτεί … από τι, ρε εκπρόσωπε ; Πες μας τον ΤΡΟΠΟ και ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ότι «το έχει ξανακάνει», με ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι με κραυγές, γενικότητες και συνθηματολογίες. 

Αν δεν το κάνεις, εκπρόσωπε της συγκυβέρνησης των ΨΕΥΤΩΝ και ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, σημαίνει ότι ΚΑΙ ΕΣΥ δεν διαφέρεις. Είσαι το ίδιο ( πολιτικός ) ΨΕΥΤΗΣ και ( πολιτικός ) ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ με τους προϊσταμένους σου. 

«Τρία πουλάκια κάθονται»

Τρίτον, «ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει γνώση, έχει σκέψη και κατανοεί και γνωρίζει ποια είναι η τακτική που ακολουθεί ο κύριος αυτός».

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Και ΒΕΒΑΙΑ ο κόσμος του Ολυμπιακού και σκέψη έχει και κατανοεί και γνωρίζει ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ιδιαίτερα όμως το πόσο ΑΧΡΗΤΗ, ΑΝΙΚΑΝΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη Δημοκρατία είναι η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ συγκυβέρνησή σας. 

Και βέβαια ο κόσμος του Ολυμπιακού ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι τρέχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πως παγιδεύτηκε από τους ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς, ποια ακριβώς ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ έθιξε με την παρουσία του, πόσο ΚΑΚΟ κάνει σε μία κυβέρνηση πού δεν διστάζει να ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ και να ΚΟΛΛΗΤΩΘΕΙ με ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΕΡΑ ΜΠΑΝΑ, πού βοηθάνε στα παντοειδή σχέδιά της. 

Ο  Μαρινάκης, εκπρόσωπε, είπε τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Εξέθεσε την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ανέφερε γεγονότα. Φωτογράφισε πρόσωπα. Αποκάλυψε κυβερνητικά και μη ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Κι’ έρχεσαι εσύ και μας λες τι ; Ότι … είναι υπόδικος. Και ότι βάζει τον κόσμο του Ολυμπιακού μπροστά. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ. 

Ο άλλος στη λέει κατά πρόσωπο, σε ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ, σε ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ ΑΝΗΛΕΩΣ κι’ εσύ μας λές τρία πουλάκια κάθονται. Ωραίος … εκπρόσωπος είσαι, να χαρώ εγώ τις αποστομωτικές και πειστικές απαντήσεις σου ! 

Υβρις, άτη, νέμεσις

Οσον αφορά τώρα τα περί Νέας Δημοκρατίας και Μητσοτάκη, τα θεωρώ ανάξια λόγου, αλλά βοηθάνε στα συμπεράσματά μου. Πρώτο συμπέρασμά μου, από την πολιτική σου αναφορά, ότι ΦΟΒΑΣΤΕ, ότι ΤΡΕΜΕΤΕ το επόμενο βήμα του Μαρινάκη. Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Ιδρώνετε και μόνο με τη σκέψη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την ΑΓΑΠΗ του ερυθρόλευκου κόσμου πού τον περιβάλλει, θα βρεθεί σύντομα ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ και σε άλλους στίβους, πέραν των ποδοσφαιρικών. Και δικαίως ΤΡΕΜΕΤΕ, διότι ξέρετε πολύ καλά ότι μετά την ΥΒΡΙΝ ακολουθεί η ΑΤΗ και εν τέλει η ΝΕΜΕΣΙΣ. 

Καλά κάνετε και φοβάστε, τρέμετε τον Μαρινάκη, λοιπόν. 

Δεύτερο συμπέρασμα, ότι η συγκυβέρνηση ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποιος είναι ο εκλεκτός της, γιά να του ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙ τον τίτλο του πρωταθλητή. Κάτι «πουτανάκια» από το Βορρά ( και συγνώμη γιά την έκφραση αλλά αυτή είναι η ενδεδειγμένη ) θεωρούν δεδομένο και το ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ διαδικτυακά ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ότι το πρωτάθλημα έχει δοθεί στον Πάοκ. Ασε λοιπόν τα περί υποδίκων και κοίτα τι θα κάνετε με το ΠΡΟΣΤΙΜΟ – ΜΑΜΟΥΘ πού χαρίσατε με … αλατσούμπαλο τρόπο και τώρα πάτε να το διορθώσετε γιά να μην στεναχωρηθεί ο φίλος σας. Και κοίτα και τι θα κάνετε με το ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ πού προσπαθείτε να ΔΩΡΙΣΕΤΕ στον άλλο φίλο σας, αυτόν πού θα σας βοηθήσει να … εξυγιάνετε τον χώρο. 

Ωχ ! Το … μάτι μου !

Αυτά, Τζανακόπουλε, πού κάποιος μου είπε ότι … «είσαι Ολυμπιακός» ! 

ΩΪΜΕ ! Κάτι σαν … Βασιλειάδης, ας πούμε ; Αλι, αλί και τρισαλί ! Ουέ, βαβαί, παπαί, ιαταταί ! 

ΕΛΠΙΖΩ και ΕΥΧΟΜΑΙ να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, Τζανακόπουλε, γιατί σαν Ολυμπιακός θα αισθανόμουν αφάνταστη θλίψη και απερίγραπτη απογοήτευση, αν ήταν αλήθεια. Ολυμπιακοί με τα χαρακτηριστικά τα δικά σου, Τζανακόπουλε, δεν γίνονται αποδεκτοί από τον ΛΕΒΕΝΤΗ και ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ ΛΑΟ του Θρύλου. 

ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ 

Θεωρώ ιδιαίτερη δημοσιογραφική διάκριση, πού με γεμίζει υπερηφάνεια, το γεγονός ότι οι θέσεις πού ανέπτυξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την παρουσίαση του Οσκαρ Γκαρθία, ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ στην ουσία τους σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό με την καθημερινή ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ μου σ’ αυτήν εδώ τη στήλη. 

Και θα πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτή την εποχή ιδιαίτερα, απολαμβάνω μίας ΙΔΑΝΙΚΗΣ γιά κάθε δημοσιογράφο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην επιλογή θεμάτων αλλά και την αποτύπωση της προσωπικής άποψης. 

Η ορθότητα αυτής της προσωπικής μου άποψης, επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας από την ανάπτυξη των θέσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αυτό, είναι κάτι πού σίγουρα μου περιποιεί μεγάλη τιμή, αλλά και μου ΔΕΙΧΝΕΙ, πόσο σωστή είναι η θέση μου σε κεφαλαιώδη ζητήματα πού αφορούν τον Ολυμπιακό και πόσο ΑΝΑΓΚΑΙΟ είναι να συνεχίσω.

«Μετά το τρίμπαλο …»

Μου γράφει : «Ήμουνα στον αγώνα με τα τυρόγαλα, το γήπεδο χωράφι για να βόσκουν αμνοερίφια, ο διαιτητής μιλημένος από τους ''εξυγιαντές'', οι οπαδοί της ΑΕΛ από τους πιο γελοίους, συναγωνιζόμενοι αυτούς της μπουγάτσας. Δεν σταματήσανε επί 90' να βρίζουν τον Μαρινάκη και τον Σάββα, μάνες, οικογένειες κλπ. Ακόμα και στο ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του οπαδού τους δεν σταμάτησαν! .Μετά το τρίμπαλο φύγαν με τα κεφάλια κάτω»  (Μάκης Σβολιαντόπουλος ).

  • Η τελευταία πρόταση, έχει όλο το ζουμί. 

Οι τίτλοι των καθυστερημένων

Μετά τον αγώνα στη Λάρισα και το «εμφατικό» ( ωραία λέξη, την έμαθε και ο Κεφτές και τη χρησιμοποιεί ) 0-3 το sdna.gr ανέβασε κορυφαίο θέμα με τίτλο : «Απογοητεύτηκε ο Γκαρσία στη Λάρισα. – Ποιος τον στρίμωξε και γιατί … χαλάει η μεταγραφή ;» 

Παρόμοιας ηλιθιότητας ήταν και ο τίτλος του αδελφού sportdog.gr : «Κουφάθηκε ο Γκαρσία στη Λάρισα, άγριο στρίμωγμα ακόμα δεν ξεκίνησε –ακυρώνεται μεταγραφή ;» 

Τα καθυστερημένα πού έγραψαν και ανέβασαν αυτές τις ηλιθιότητες, δεν είχαν βεβαίως ούτε ένα λόγο να πούν, να δικαιολογήσουν, να ζητήσουν συγνώμη από την αγέλη των αναγνωστών τους. Οσων, τέλος πάντων διάβασαν τα … «ρεπορτάζ» αυτά και τους … έδωσαν βάση. Κάποιοι όμως φίλοι όχι μόνο τα πρόσεξαν, αλλά και τους κατήγγειλαν με καυστικότατο τρόπο, όπως ο George Ploumakis « [email protected]» πού μου γράφει : 

«Αυτό θα πει σοβαρή γρήγορη και υπεύθυνη ενημέρωση Αυτά τα σαΐνια της δημοσιογραφίας εσύ που έχεις τόση πείρα πως πήρανε την είδηση ; Στο αεροδρόμιο στην Ισπανία του βάλανε κοριό ; Να τους χαίρεται ο κλάδος σας κ Μανώλη. Καληνύχτα».

  • Αυτό πού μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητος, είναι ότι δεν ανήκουν στον κλάδο μου, τα καθυστερημένα. Ανήκουν σε ειδικά ιδρύματα, πού φιλοξενούν αυτές τις ανίατες, εν πολλοίς, παθήσεις. Μη με συγχέεις λοιπόν με αυτούς. 

«Οι φίλαθλοι της θύρας 3»

 «Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων: «Παρακαλούνται οι φίλαθλοι στην θύρα 3 να παραμείνουν στη θέση τους μετά από τη λήξη του αγώνα». Η λέξη «ΑΕΚ» έλλειπε, μην έχουν κανένα νομικό μπελά» ( Νεκτάριος Ιατρού ).

  • Το μεγαλείο της σαπίλας της εξυγίανσης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ

Χουνέρι άνευ προηγουμένου έκανε ο Δεσπότης της Χίου Μάρκος στην κουστωδία των «εξυγιαντών» πού βρέθηκε στο νησί γιά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της τοπικής ΕΠΣ. 

Όταν πριν ξεκινήσει την κοπή της πίτας, ο ιερέας άρχισε να κατον0ομάζει τα κομμάτια : 

«Πρώτο, του Χριστού. Δεύτερο, του Ολυμπιακού» !!! 

Εκεί, ακούστηκε ένας γδούπος. Ενας εκ των εκλεκτών προσκεκλημένων σωριάστηκε ημιλιπόθυμος. Οι άλλοι, απλά προσπάθησαν ματαίως να δαγκώσουν τα απόκρυφά τους. 

Αρκεί να σας πω τα ονόματα των παρευρισκομένων, για να καταλάβετε. Ηταν ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο «υδραυλικός» πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, ο … Κώστας Λαγωνίδης (!!! ), ο … Βαγγέλης Πουρλιωτόπουλος (!!! ) και άλλοι, ιδίου ή λίγο μικρότερου βεληνεκούς … «της Μπαοκτζήδικης εξυγίανσης». 

Δεν ξέρω αν ο παπα - Μάρκος θα ξανακληθεί να κόψει πίττα στην προσεχή εκδήλωση. Ελπίζω όμως να συνεχίσει να ιερουργεί στο νησί και την ενορία του, χωρίς … «άλλου είδους» προβλήματα. 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Δεν ξέρω αν το προσέξατε. Στο Πανιώνιος – Κέρκυρα, είχαμε επανάληψη του … «ιστορικού» Πανιώνιος – Ντυναμό Τμπίλισι : 

«Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό» ! 

Το … «ενδιαφέρον» της Κούλας

Η μεταγραφή του Ρότσα του Παναιτωλικού στην Αεκ πού … «έδειχνε ενδιαφέρον» τόσο καιρό, έσκασε, ή ακόμη ; 

Κάτι μου λέει ότι ήταν σαν εκείνο το «ενδιαφέρον» της Κούλας γιά την απόκτηση του ψηλού της Αούστρια, πού ήταν και ο χειρότερος του γηπέδου στη ρεβάνς της Βιέννης. 

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. 

Υ. Γ. : Τελικά έμαθα ότι αυτός ο Αυστριακός πήγε σε μια ομάδα της Τουρκίας γιά πενταροδεκάρες. 

Πλονζόν

Πάντως σε μερικά από τα γκολ πού έφαγε, ο Κυριακίδης έκανε φανταστικά πλονζόν. 

Να … εύρισκε και τη μπάλα, έ ; 

Χειροκροτούσαν το … διαιτητή τους !

Και αυτό το είδαμε και το … απολαύσαμε : Τους μπουγατσάδες της Τούμπας, να χειροκροτούν διαιτητή εν ώρα αγώνος ! Ένα Κιοτζένη, από την ΕΠΣ Ξάνθης πού ήταν τέταρτος και μπήκε στη θέση του επόπτη πού τραυματίστηκε. 

Δικό τους παιδί, δηλαδή. 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES