Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να μάθουμε ποιοι και πόσοι θα είναι τελικά αυτοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας. Στις 15:00 της Πέμπτης η προθεσμία υποβολής φακέλων λήγει και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία της διεξαγωγής της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Ήδη το ΕΣΡ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας ενώ, προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη του προηγούμενου διαγωνισμού, εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης κάποιες ειδικές διευκρινήσεις προς αποφυγή… παρεξηγήσεων. 

Εκτός λοιπόν από τις οδηγίες που αφορούν τη διαδικασία, τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου δηλώνουν αποφασισμένα να μην επιτρέψουν σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρευρίσκονται τόσο την ημέρα της λήξης της υποβολής των φακέλων όσο και τις ημέρες της αποσφράγισής τους στους χώρους του ΕΣΡ. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διασφαλίσουν τη διαδικασία, τους κανόνες και να μην επιτρέψουν να επαναληφθούν τα λάθη του προηγούμενου διαγωνισμού τα οποία δημιούργησαν μία εικόνα που δεν αρμόζει σε τόσο σοβαρή δημοπρασία.  

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη των μελών του ΕΣΡ από τις 12:00 ώστε να είναι έτοιμο το πρακτικό όταν λήξει η προθεσμία υποβολής, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει την Παρασκευή, τη Δευτέρα και αν χρειαστεί και την Τρίτη, παρουσία δύο εκπροσώπων από κάθε υποψήφιο και φυσικά απουσία δημοσιογράφων.

Σις 11 Ιανουαρίου, Πέμπτη, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διάσκεψη των μελών του ΕΣΡ, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων εταιρειών με δελτίο Τύπου. Μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που κατέθεσε φάκελο είναι αυτή που εκπροσωπεί τον ΣΚΑΪ του κυρίου Ι. Αλαφούζου. Οι περισσότεροι αναμένεται να προσέλθουν στα γραφεία του ΕΣΡ την Πέμπτη. Τότε θα μάθουμε και ποιοι είναι τελικά όλοι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή να συνεχίσουν να έχουν τηλεοπτικό κανάλι. Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι υποψήφιοι μάλλον δεν θα ξεπεράσουν τους 7, οπότε θα γίνει απευθείας ανάθεση και όχι δημοπρασία, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η προκήρυξη.