Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει. Η Kυβέρνηση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, έχουν στον προγραμματισμό τους να φτιάξουν τρεις καταυλισμούς στην Αττικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται στον Πειραιά.

Το επονομαζόμενο hot spot της πόλης μας, υπάρχει σκέψη να γίνει στα όρια του Σχιστού, ενώ έχουν εξεταστεί δύο περιπτώσεις, με επικρατέστερη εκείνη παλαιού στρατοπέδου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για πολύ μεγάλο καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 2-3 χιλιάδες πρόσφυγες, δίπλα στον οικιστικό ιστό των συνοικιών του ευρύτερου Πειραιά, κάτι που αυτομάτως όχι μόνο θα υποβαθμίσει τη ζωή όλων, αλλά θα δημιουργήσει προφανείς κινδύνους και περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής!

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον αρχικό σχεδιασμό, συνδέουν αυτή την προοπτική, με τη δήθεν… προσφορά της Κυβέρνησης για τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, ότι δήθεν θα αποδοθούν στο λαό για να είναι πιο εύπεπτη η δημιουργία καταυλισμού στην περιοχή, προσωρινού, υποτίθεται, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν… ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ!

 

Θα αλλάξει όψη ολόκληρος ο Πειραιάς

Όσοι σχεδιάζουν την δημιουργία προσωρινού καταυλισμού μεταναστών, λένε ότι "δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν από το λιμάνι και να διασχίζουν ολόκληρη την Αθήνα"...

Φυσικά, θα περίμενε κανείς από μια Αριστερή Κυβέρνηση να πάει τους καταυλισμούς, κάπου πιο μακριά από τους οικισμούς, αλλά όλα αλλάζουν και μάλλον έχουν αλλάξει και οι προσανατολισμοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ακόμα και σε αυτό.

Πλέον όλοι οι Πειραιώτες, σε Α' και Β' Περιφέρεια, αναμένουμε την "αντίδραση" των βουλευτών, Υπουργών, αλλά και Δημοτικών αρχόντων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ., σε ένα κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα μας.