Κατηγορηματικός για το θέμα των Σκοπίων, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, δηλώνοντας ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να ψηφίσουν ονομασία με την λέξη Μακεδονία.

«Η απόφαση αυτή θα μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή. Δεν θα πρέπει να βάλουμε την σφραγίδα μας σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα. Απασχολεί όλο τον ελληνισμό. Δεν νομίζω να βρεθούν βουλευτές της Μακεδονίας, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ που να δεχτούν κάτι τέτοιο.

Η συνταγματική ονομασία πρέπει να αλλάξει». Αναφορικά με το ενδεχόμενος να γίνει δημοψήφισμα ο κ. Καμμένος απάντησε: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Τέλος κατέληξε ότι «Εάν δεν λυθεί το Σκοπιανό, ποιος θα χάσει; Ας μην λυθεί ποτέ λοιπόν το Σκοπιανό. Οι Σκοπιανοί έχουν το άγχος. Εμείς θα προτιμούσαμε να μην λυθεί. Δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας γι’ αυτό».

Ο βουλευτής ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ, δεν έχουν κάνει ποτέ «εθνική κωλοτούμπα» σε θέματα εθνικά και σε θέματα ηθικής. «Δεν ψηφίσαμε ζητήματα της Εκκλησίας ή ζητήματα εθνικά».