Ιδιαίτερα χαρούμενος και τυχερός για το γεγονός ότι βρίσκεται στον Ολυμπιακό τόνισε πως είναι ο Οσκαρ Γκαρσία στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Ο Ισπανός τεχνικός του Θρύλου μίλησε για τη φιλοσοφία του ως προπονητής, τονίζοντας ότι είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, καθώς και για τις πρώτες του σκέψεις όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος αποτελεί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη όρεξη να δουλέψει και να βελτιώσει την εικόνα των Πειραιωτών, καθώς και ότι του αρέσει η σκέψη και η φιλοσοφία του Ολυμπιακού που στηρίζει την Ακαδημία του.

Τέλος, ανέφερε ότι πάντα ένας προπονητής περιμένει «δώρα» από τη διοίκηση, ενώ σημείωσε ότι είχε μιλήσει πριν έρθει στον Ολυμπιακό με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς και άλλους ανθρώπους που έχουν περάσει από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο του Θρύλου.

Το gavros.gr βρέθηκε στην παρουσίασή του και κατέγραψε μέσα από την κάμερα του την ομιλία του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων». Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Οσκαρ Γκαρσία:

Αρχικά, ο Ισπανός τεχνικός σημείωσε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ στο σύλλογο, ο οποίος είναι ο καλύτερος και μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών. Γνωρίζω πολλούς προπονητές και έχω συζητήσει με πολλούς από αυτούς την τελευταία εβδομάδα, όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό».

Για το αν είχε συζητήσεις με πρώην προπονητές του Ολυμπιακού υπογράμμισε:

«Είχα μέσα στην εβδομάδα συζήτηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σαν προπονητής πάντα προσπαθώ να βελτιώσω τους παίκτες μου, ώστε να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται»., υπογράμμισε στη συνέχεια ο προπονητής του Θρύλου

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εχω πολύ μεγάλη όρεξη. Γνωρίζω ότι μόλις σε 2 ημέρες έχουμε ματς. Θα ξεκινήσω να βελτιώνω τα πράγματα που θεωρώ ότι χρειάζονται βελτίωση και να δυναμώσω ακόμη περισσότερο τα δυνατά μας σημεία»., συνέχισε ο Ισπανός κόουτς

Για τη  στήριξη που σκοπεύει να δώσει στην Ακαδημία της ομάδας υποστήριξε:

«Η σκέψη και φιλοσοφία μου ταιριάζει απόλυτα με εκείνη του Ολυμπιακού. Μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά, το έχω κάνει στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου. Εχω όρεξη να βγάζω νέα ταλέντα και είμαι πολύ υπερήφανος που το έχω πράξει αυτό στο παρελθόν».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και τις πρώτες του αντιδράσεις:

«Περήφανος που ένας τέτοιος σύλλογος έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόσωπό μου» «Δεν ήταν μεγάλο το διάστημα της συζήτησης με τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν διαπραγματεύσεις αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Για τη φιλοσοφία του ως κόουτς:

«Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχει η ομάδα μου την κατοχή της μπάλας, να πιέζει ψηλά. Στόχος μου είναι να το εφαρμόσω στα περισσότερά μας παιχνίδια», σημείωσε ο Γκαρσία σε ερώτηση για τη φιλοσοφία του ως προπονητής

Για το τι του είπαν οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινώνησε πριν πει το «ναι» στον Ολυμπιακό:

«Μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για όλα. Για τον κόσμο, για τη διοίκηση του συλλόγου, για τους ανθρώπους του συλλόγου για όλα. Ο προπονητής μπορεί να πει τις παρατηρήσεις του στη διοίκηση και να δουν όλοι μαζί τι μπορούν από αυτά να υλοποιήσουν»., ανέφερε ο Γκαρσία

Τέλος ο Γκαρσία δήλωσε για το αν περιμένει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και άλλα δώρα εκτός από τον Μιραλάς: 

«Οι προπονητές δεν κουράζονται να δέχονται δώρα. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα».

 

 

 

Πηγή: gavros.gr