Κάθε άλλο παρά δεδοµένο θα πρέπει να θεωρείται ότι, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει την παραδοσιακή του εκλογική έδρα, τη Β’ Αθήνας, ως µια από τις δύο περιοχές στις οποίες έχει τη δυνατότητα ως αρχηγός κόµµατος να είναι υποψήφιος.

Βλέπετε, µπορεί -όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του στα Χανιά, η οποία, όπως αντιλαµβάνεται κανείς, θα έχει έντονο συµβολικό περιεχόµενο, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη µεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φιλολαϊκό χαρακτήρα που επιθυµεί να προσδώσει τόσο στη Ν.∆. συνολικά όσο και στην προσωπική του ρητορική.

Συγκεκριµένα, ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης έχει δεχθεί εισηγήσεις, τις οποίες και µελετά προσεκτικά, προκειµένου, εκτός των Χανίων, να είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά, την πλέον ευαίσθητη περιφέρεια του Λεκανοπεδίου.

Πρόκειται, εξάλλου, για µια περιοχή, στην οποία η άνοδος των ποσοστών της Ν.∆. θα µπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσµα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει επισκεφθεί όσο καµία άλλη στο διάστηµα της παρουσίας του στον «γαλάζιο» προεδρικό θώκο.

Πάντως, ουδείς θα πρέπει να υποτιµά το ισχυρό συναίσθηµα του αρχηγού της Ν.∆. για τον κόσµο που τον ανέδειξε επανειληµµένως στην κορυφή του ψηφοδελτίου του κόµµατος στη Β’ Αθήνας. 

Πηγή: Secret