Διανύουμε μία μακρά προεκλογική περίοδο. Μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ πνέει τα λοίσθια στις δημοσκοπήσεις και όπως όλα δείχνουν η κοινοβουλευτική του δύναμη θα συρρικνωθεί μετά και από τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Β΄ Πειραιά, μία περιφέρεια που εξέλεξε τρεις βουλευτές και αποτέλεσε «κάστρο» του κυβερνώντος κόμματος το προηγούμενο διάστημα. 

Από αυτούς τους τρεις βουλευτές πιθανότατα θα μείνει ο ένας. Την έδρα αυτή αναμένεται να διεκδικήσουν η Εύη Καρακώστα, η Νίνα Κασιμάτη και ο Τρύφων Αλεξιάδης που όπως όλα δείχνουν θα αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα οποίος όπως γράφουν τα δημοσιεύματα θα μεταφερθεί στο Επικρατείας.

Οι δύο γυναίκες της περιφερείας που αμφότερες επιθυμούν να επανεκλεγούν το τελευταίο έχουν επιλέξει διαφορετικό  επικοινωνιακό μονοπάτι…

Η μεν Εύη Καρακώστα δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι και εκδήλωση που να μην πάει. Έχει γίνει μόνιμη καλεσμένη στα τηλεοπτικά πλατό και αποτελεί έναν από τους διαπρύσιους κήρυκες των αγαθών της κυβερνητικής πολιτικής που κανείς όμως δεν έχει αντιληφθεί. Σε μία μάλιστα από τις πολλές εκπομπές που πήγε δεν δίστασε να πει πως «η κυβέρνηση κατάφερε το 27% της ανεργίας να το έχει στο 20% σήμερα. Είμαστε μια κυβέρνηση που τελειώνει το μνημόνιο και έτσι θα υλοποιηθούν και οι υποσχέσεις στο λαό. Εγώ που είμαι αρχιτεκτόνισσα και έχω να δω μπετονιέρα καιρό, έχω αρχίσει να βλέπω μπετονιέρες στο δρόμο. Έχουμε 19% αύξηση οικοδομική. Σήμερα. Φανταστείτε τι θα γίνει του χρόνου». Η κ. Καρακώστα εκτίθεται καθημερινά στο γυαλί με αποτέλεσμα να την γνωρίζει και να σχηματίζει άποψη για αυτή, θετική ή αρνητική, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η δε Νίνα Κασιμάτη έχει διαλέξει άλλο δρόμο αυτόν της σιωπής. Η πρώην αντιμνημονιακή «ninemesis» του twitter δεν τιτιβίζει με την ίδια ένταση όπως παλιά, ούτε βγαίνει συχνά στις τηλεοράσεις. Δεν την συναντάς παρά σε κομματικές εκδηλώσεις, σε αυτοδιοικητικές παρέες, αλλά και σε στέκια που συχνάζουν οι παλαιοκομματικοί πρώην σύντροφοι της από το ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που άνοιξε όταν πολιτεύτηκε με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.  Ενώ όσο αφορά το facebook οι αναρτήσεις της δεν θυμίζουν σε τίποτα όλα εκείνα που την έκαναν γνωστή στο πανελλήνιο όπως εκείνη με τις ομοιότητες που είχε η περίπτωση της άτυχης Άννυς, με τον Γερμανό πιλότο της germanwings και το μνημόνιο… ή εκείνη που είχε χαρακτηρίσει τον σκιτσογράφο Αρκά ως «νοσταλγό της χούντας». Η Νίνα Κασιμάτη έχει αλλάξει προφίλ. Έχει ρίξει τους τόνους και διαφοροποιείται στη Βουλή σε θέματα που φέρνει η κυβέρνηση όπως αυτό που αφορούσε την «τουρκική ένωση Θράκης».  Αλιεύει ψήφους με προσωπικές περιοδείες στις γειτονιές της Β΄ Πειραιά και με επαφές που η ίδια κάνει.  

 Οι δύο αυτές κυρίες που θα μονομαχήσουν για την έδρα στη Β΄ Πειραιά διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιος από τους οδηγεί ξανά στο κοινοβούλιο.