Με τον Όσκαρ Γκαρσία πορεύεται ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κινήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πάσα μυστικότητα και μπόρεσαν να συμφωνήσουν με τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος γνωρίζει πως έρχεται στην ομάδα για να την κάνει καλύτερη, αλλά προπάντων, να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Και όχι μόνο για τη φετινή σεζόν.

Ο Όσκαρ Γκαρσία έχει το δικό του στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πρώτη και καλείται να τη διατηρήσει εκεί, αλλά από εκεί και πέρα, έχει στόχο να φτιάξει ομαδάρα, που θα παίζει και μπαλάρα. Και ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή μπάλα με Βαλβέρδε και Μίτσελ στον πάγκο του. Άρα, η επιστροφή σε αυτό το ισπανικό μοντέλο, δεν αποτελεί ρίσκο. Κάθε άλλο.

Ο Γκαρσία είναι γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου, εκείνου που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως από την Μπαρτσελόνα, μια Μπαρτσελόνα που τον ήθελε στον πάγκο της πριν πάει ο Βαλβέρδε. Ξέρει και τι εστί Μπαρτσελόνα ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, άρα δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι πρεσβεύει ο Θρύλος στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Με τον Γκαρσία, αυτό που θέλουν να γίνει στον Ολυμπιακό, είναι να παίξει καλύτερη μπάλα η ομάδα και να έχει παικταράδες. Η ενίσχυση, όπως έχετε διαβάσει σε άλλα ρεπορτάζ του gavros.gr θα γίνει πραγματικότητα, άρα ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα και επιμένει... ισπανικά.