Μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο Θρύλος, ο οποίος διέλυσε με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης στον "Ναό" και "καθάρισε" από το πρώτο παιχνίδι την πρόκρισή του στους "4" του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έκρυψε την μπάλα και χάρισε στιγμές μαγείας σε όσους παρακολούθησαν το ματς  με τους Αρκάδες. Οι Ιντέγιε, Φορτούνης και Ντουρμάζ έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης και έστειλαν από σήμερα τον Θρύλο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Νιγηριανός επιθετικός και ο Ελληνας μέσος σκόραραν από δύο φορές, ενώ ο Σουηδός δημιούργησε τα τρία από τα πέντε γκολ των Πρωταθλητών. Το πέμπτο τέρμα σημείωσε με απίστευτο σουτ ο Πάρντο!

Η ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (3/2) στην Τρίπολη πλέον είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, μετά την ευρεία νίκη του Θρύλου.

Ξεκίνημα με γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 10ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Ομάρ σέντραρε από δεξιά, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος άπλωσε το χέρι του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η πίεση του Θρύλου συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Ιντέγιε.

 

Η φάση ξεκίνησε από την τρομερή ασσίστ του Μαζουακού, με τον επιθετικό του Θρύλου να χώνεται ανάμεσα στους αμυντικούς και τον πορτιέρο του Αστέρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου για το 1-0! Μετά το γκολ, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 25’ και στο 28’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Οι Αρκάδες, ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο, Καπίνο! Ο ερυθρόλευκος πορτιέρο πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, μια στο σουτ του Χαμντανί και μία στου Ιγκέσιας και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Οι φάσεις του Αστέρα αφύπνισαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 41’ "ανατίναξαν" και πάλι τα δίχτυα του Αστέρα. Αυτή τη φορά η φάση ξεκίνησε από τον Ντουρμάζ, με τον Σουηδό εξτρέμ να "σπάει" την μπάλα στον Ιντέγιε και τον Αφρικανό στράικερ να πλασάρει υποδειγματικά στην αριστερή γωνιά του Θεοδωρόπουλου για το 2-0.

 

Γκολάρες από τον Φορτούνη

Με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το β’ μέρος ο Θρύλος! Οι παίκτες του Σίλβα στο 50’ έκρυψαν την μπάλα, με τον Ντουρμάζ να πασάρει δεξιά στον Φορτούνη, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Θεοδωρόπουλο να πλασάρει στη δεξιά του γωνία για το 3-0.

 

«Καρφί» για το νταμπλ με σούπερ ποδόσφαιρο

Μετά το τρίτο τέρμα των πρωταθλητών, ο Αστέρας ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τις γραμμές του, δίνοντας χώρο στους εξτρέμ του Σίλβα. Στο 64’ Ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε άψογα τα κενά στην μεσοαμυντική γραμμή των Αρκάδων και βρήκε πανέξυπνα τον Ντουρμάζ στα αριστερά. Ο Σουηδός σπρίνταρε μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής και γύρισε στον επερχόμενο Φορτούνη για το 4-0! Ο διεθνής μέσος του Θρύλου έπιασε εν κινήσει το σουτ και κεραυνοβόλησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων για το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού.

 

Πάρντο και... 5-0!

Ο Θρύλος, όμως, δεν σταμάτησε να δημιουργεί φάσεις στην εστία του Αστέρα και στο 79’ ο Πάρντο έβαλε το… κερασάκι στην πενταόροφη τούρτα. Ο Κολομβιανός κοντρόλαρε ιδανικά την μπάλα και με ένα εντυπωσιακό βολέ "κρέμασε" τον Θεοδωρόπουλο για το τελικό 5-0! Μία μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, που σφράγισε από σήμερα την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντελλαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74’ Μανιάτης), Φορτούνης (71’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80’ Κολοβός), Πάρντο και Ιντέγιε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (67’ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (57’ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μπερτόλιο), Μάσα και Γιάννου.