«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Με γνώμονα την αρχή της ατομικής επιβίωσης μπροστά στον ορατό κίνδυνο μιας συντριπτικής ήττας των κομμάτων τους στις εθνικές εκλογές, κορυφαίοι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχουν ήδη αρχίσει να εξερευνούν τα καταλληλότερα εκλογικά πεδία, προκειμένου οι υποψηφιότητές τους να αποφύγουν τη ζώνη του αποκλεισμού από την επόμενη Βουλή.

Η πανικόβλητη ενεργοποίηση των ανακλαστικών της προσωπικής διάσωσης πολλών μελών της σημερινής κυβέρνησης οφείλεται πρώτιστα στο γεγονός ότι έχουν προεξοφλήσει την επαλήθευση και στις κάλπες των προγνωστικών περί θριαμβευτικής πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας, με ανάδειξη πεντακομματικής Βουλής (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ).

Σύμφωνα με την αριθμητική των δημοσκοπήσεων, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές και η πολιτική του επιρροή στην κοινωνική βάση του εκλογικού σώματος δεν ξεπεράσει το 25%, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων οι έδρες που θα καταλάβει στην επόμενη Βουλή δεν θα ξεπερνούν τις 60 από τις 145 που έχει σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.