Τη βελτίωση του κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων «Παναγιώτης Σαλπέας», στον Δήμο Πειραιά, εξασφάλισαν με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Το έργο, προϋπολογισμού 692.697,63 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων «Παναγιώτης Σαλπέας» που βρίσκεται στην περιοχή Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, προκειμένου να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για αθλητές, προπονητές, θεατές, καθώς επίσης και να βελτιωθεί η ενεργειακή ταυτότητα των εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη συντήρηση των αποδυτηρίων καθώς και εργασίες αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Το συγκρότημα αποτελείται από αίθουσα γυμναστικής επιφάνειας 185 τ.µ, προπονητήριο βόλεϊ επιφάνειας 388 τ.µ. και γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ επιφάνειας 836 τ.µ. µε τρία συγκροτήματα αποδυτηρίων.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης µε τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Πειραιά.

Πηγή:korydallosnews.gr