Ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον αστυνομικό επιθεωρητή Μαιγκρέ, σε μια σειρά τηλεταινιών για το βρετανικό κανάλι ITV.

Ο Ζιλ Μαιγκρέ είναι 1.80 μ., γεροδεμένος στα όρια της παχυσαρκίας. Κινείται αργά, σχεδόν νυσταγμένα. Είναι καλοντυμένος με κοστούμι τριών τεμαχίων και ένα ζεστό παλτό με βελούδινο γιακά, καθώς το φθινόπωρο είναι πάντα γύρω του. Ο Μαιγκρέ φοράει ένα μελόν καπέλο στο κεφάλι και κρατά πίπα στο χέρι ή στη γωνία του στόματος του.

Ο Ζoρζ Σιμενόν, γαλλόφωνος Βέλγος συγγραφέας, έγραψε τo πρώτo αστυνομικό μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα τον Παριζιάνο επιθεωρητή Ζυλ Μαιγκρέ το 1929 και ακολούθησαν άλλα 75, με τον Γάλλο ηθοποιό Ζαν Γκαμπέν να ερμηνεύει τον ρόλο σε τρεις ταινίες.

Ακολούθησε ο Βρετανός ηθοποιός Ρούπερτ Ντέιβις σε 55 επεισόδια του BBC και ο Γάλλος Ζαν Ριίσάρ σε 88 επεισόδια της γαλλικής τηλεόρασης, με τον Άτκινσον να παίρνει σειρά παίζοντας έναν ρόλο που δεν είναι σούπερ ήρωας, αλλά οι αντίπαλοί του τον υποτιμούν και σκοντάφτουν στην αλαζονεία τους.

Ήδη έχουν προβληθεί δύο επεισόδια, με τον Άτκινσον να ομολογεί πως πλέον νιώθει πιο άνετα με τον ρόλο.

«Αισθάνομαι ότι άρχισα να χαλαρώνω με τον χαρακτήρα λίγο περισσότερο και να διασκεδάζω λίγο με τον Μαιγκρέ, να τον κάνω λίγο πιο ανθρώπινο και όχι κάποιον που είναι περισσότερο αυστηρός, έτσι νομίζω ότι ήταν στα δύο πρώτα επεισόδια» ανέφερε ο ηθοποιός.