Την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται η προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δίνουν δυναμικό "παρών" στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας από την Kυβέρνηση να πάρει πίσω το "νομό - λαιμητόμο".

Δυο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε Ομόνοια και πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αμέσως μετά οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορείες με τελικό προορισμό τη Βουλή. 

Πιο αναλυτικά, στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε λαϊκή εξέγερση. "Το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και ο πόλεμος ξεκίνησε", λένε οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση. 

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στην πλατεία Κλαυθμώνος και ζητά από την Kυβέρνηση την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

"Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.