Ο Ολυμπιακός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη του Πειραιά. Το ίδιο και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία, με την υποστήριξη του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, προσφέρει αφειδώς στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη. Ακόμη περισσότερο, τούτες τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά όχι μόνο τώρα. Όλο τον χρόνο, ασταμάτητα.

Το πρωί της Παρασκευής, 22/12, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, Θανάσης Ανδρούτσος και Δημήτρης Σκαφίδας, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλη Βασιλειάδη, πέρασαν το κατώφλι του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στον Πειραιά, για να προσφέρουν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στήριξη απτή, ουσιαστική.

Τους 3 εκπροσώπους του Θρύλου μας υποδέχθηκε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ. Και τους υποδέχθηκε με λόγια θερμά, λόγια αγάπης, λόγια μέσα από την καρδιά της Χριστιανοσύνης: «Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, της ναυλόχου πόλεως, του πρώτου λιμανιού της χώρας μας, στον ευπατρίδη και εξαίρετο γόνο του Πειραιά, ο οποίος στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη εξαγγέλλει την Ελλάδα και την υγιή επιχειρηματικότητα. Και αναφέρομαι στον διαχρονικό Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον οποίο εκπροσωπεί εδώ, με πολλή ευγένεια και με πιστότητα, πάντοτε, ο εκλεκτός Πρόεδρος του Σταδίου Καραϊσκάκη, ο φίλος και αγαπητός αδελφός, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι διαχρονική η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πόλη του Πειραιά και βέβαια στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Και ό,τι κάνουμε εμείς, παρά την πτωχεία και την αδυναμία των οικονομικών μέσων που έχουμε, οφείλεται εν πολλοίς στη δική του στήριξη και στη δική του αγάπη. Ευχαριστούμε θερμώς, λοιπόν, τον αγαπητό Βασίλη, για την παρουσία του και σήμερα εδώ. Προχθές, στο ΣΕΦ, πάλι η αγάπη τους «πλημμύρησε» την τραγική περιοχή της Μάνδρας, όπου η πλημμύρα εκεί κατέστρεψε οικογένειες, ανθρώπους, περιουσίες, δράσεις και εκεί συνέδραμαν και πάλι την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, όπως και τώρα, μετά από λίγο, πάλι θα συντρέξουν, για την υπέρβαση των πολλών προβλημάτων της περιοχής της Μάνδρας.

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά και ευχόμαστε σε όλους, Άγια Χριστούγεννα. Να γεννηθεί, δηλαδή, ο Χριστός στις καρδιές μας. Γιατί αυτό σημαίνει Χριστούγεννα. Και τότε όλα τα προβλήματα, τα βάσανα, οι πίκρες, η εγκατάλειψη, η φτώχεια, η αρρώστια, η αδυναμία, όλα νικώνται. Όταν έχεις τον Χριστό στην καρδιά σου, έχεις τα πάντα μες στην ψυχή σου. Ευχαριστώ θερμώς όλους, ευλογώ τους πόνους σας, στο όνομα του γεννηθέντος Χριστού και εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη, να έχει δυνατότητες μεγαλύτερες και όλα τα προβλήματά μας, να τα αναθέσουμε στον Πανάγιο Θεό, ο οποίος με την πρόνοιά του, την αγάπη του, μας βοηθάει να υπερβούμε όλες τις δυσκολίες, της ζωής μας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασιλειάδης, παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μία επιταγή, ως ενίσχυση στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Ενίσχυση για τους απόρους συνανθρώπους μας, οι οποίοι τούτες τις Άγιες ημέρες, αλλά και όλο τον χρόνο, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Παράλληλα, παρέδωσε και τις επιταγές με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, για τους 4 ιεροδιακόνους, τους μισθούς των οποίων η κυβέρνηση έκοψε. Ο Ολυμπιακός στηρίζει εδώ και τρία χρόνια, με ποσά που φτάνουν τις 50.000 ευρώετησίως, τους 4 αυτούς κήρυκες του Ευαγγελίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στην Εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς συγκεκριμένα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε: «Σεβασμιότατε άγιε πατέρα μας, Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, ήρθαμε να σας προσφέρουμε μία επιταγή, για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, των ανήμπορων συμπολιτών μας του Πειραιά. Επίσης, θέλω να σας παραδώσω και τις 4 επιταγές, της μισθοδοσίας των ιεροδιακόνων, τους μισθούς των οποίων έκοψε η κυβέρνηση, τους μισθούς του Δεκεμβρίου, οι οποίοι στο σύνολο του έτους είναι 50.000€, εδώ και τρία χρόνια!

Θα συνεχίσει ο ηγέτης μας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, να προσφέρει και για τα συσσίτια των ανήμπορων συμπολιτών μας, αλλά και για τη μισθοδοσία των ιεροδιακόνων, μέχρι κάποτε η κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν είναι, αποφασίσει ότι και οι ιεροδιάκονοι πρέπει να παίρνουν μισθό. Από τον ηγέτη μας, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ποδοσφαιρική ομάδα μας, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Στάδιο Καραϊσκάκη, την «Θρύλος ΑΕ» και το προπονητικό μας κέντρο, τις θερμότατες ευχές μας, για καλά Χριστούγεννα και έναν καλύτερο χρόνο».

Στη συνέχεια, μίλησε εκ νέου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλω και πάλι να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου, για αυτή τη μεγάλη προσφορά. Πρέπει να πω ότι οι 4 αυτοί νέοι κληρικοί μισθοδοτούνται τώρα 3 χρόνια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αδιαλείπτως και είναι μία μεγάλη ανάπαυσις και πνευματική και ηθική και ουσιαστική. Γιατί αυτοί οι νέοι άνθρωποι διακονούν το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολη δεν θα είχε τη δυνατότητα αυτή να προσφέρει τη μισθοδοσία τους. Η οποία είναι δυνατή, για να μπορούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν το έργο τους στην Εκκλησία.

Ευχαριστούμε και πάλι τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Βασίλη Βασιλειάδη, γιατί χωρίς την πολλή τους αγάπη, θα ήταν βεβαίως πολύ δυσκολότερα τα πράγματα. Ευχόμαστε ο Θεός να ανταποδίδει σε όλους, στους ευεργέτες και στους ευεργετημένους, τη χάρη και την ευλογία του. Να έχετε υγεία και χαρά και να είστε πάντοτε οι μεγάλοι, τεράστιοι πρεσβευτές του Πειραιά, στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Με το ευ αγωνίζεσθαι και με αυτό τον αθλητικό Σύλλογο που είναι έμβλημα και σύμφυτος για τον Πειραιά μας. Καλή Χρονιά σε όλους»!

Πολλά μικρά παιδιά, όλων των ηλικιών, από τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα! Ο κ. Βασιλειάδης, μαζί με τους 2 νεαρούς άσους της ομάδας μας, προσέφεραν χέρι με χέρι, στους απόρους συνανθρώπους μας, σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και οι δύο νεαροί παίκτες του Θρύλου στάθηκαν στη σημασία που έχει αυτή η κίνηση, από πλευράς Ολυμπιακού, η οποία έρχεται να προστεθεί σε όλες εκείνες, τις οποίες κάνει ο Σύλλογός μας, υπό την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Εύχομαι χρόνια πολλά. Καλή χρονιά! Με υγεία, χαρά και χαμόγελα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα είναι δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Συνεχώς. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει ευτυχία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ανδρούτσος.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ και αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι κάτι που δεν γίνεται πολλές πλευρές. Για εκείνους τους ανθρώπους είναι κάτι το μοναδικό. Θέλω να τους ευχηθώ καλή χρονιά, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, όσο μπορούν να είναι ευτυχισμένοι. Θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που κάνουμε αυτή την κίνηση, για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», είπε από την πλευρά του, κλείνοντας, ο Δημήτρης Σκαφίδας.

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε το video του Olympiacos TV: