Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», με δημοσίευμά της σχετικά με την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να «κερδίσει» έδαφος στο δεξιό κομματικό ακροατήριο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το μήνυμα στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδόμησε τις διαρκείς επικλήσεις του υπουργού Άμυνας στον καραμανλισμό όσο και τις διαρροές περί μυστικού διαύλου επικοινωνίας.

Ειδικότερα, αναφέρει η εφημερίδα:

«Ακόμη να… χωνέψει ο Πάνος Καμμένος την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή κατά την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου της ΝΔ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός εξέπεμψε μήνυμα συσπείρωσης της "γαλάζιας" παράταξης και στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βλέπετε, μιλώντας με τον τρόπο αυτόν και μάλιστα ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής, ο Κώστας Καραμανλής αποδόμησε πλήρως τόσο τις διαρκείς επικλήσεις του υπουργού Άμυνας στον καραμανλισμό όσο και τις διαρροές περί μυστικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και Παναγή Κυριακού, τις οποίες ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα επεδίωκε να αξιοποιεί συστηματικά.

Άλλωστε, έπρεπε να βρει άλλοθι έναντι του κομματικού ακροατηρίου που του έχει απομείνει (το οποίο με βάση τις δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά συμπαγές φαντάζει) για τη συμπόρευσή του με την "πρώτη φορά αριστερά".

Δυσαρέσκεια

Κάπως έτσι, μη μπορώντας να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχώρησε σε μια, αν μη τι άλλο, περίεργη ανάρτηση στο Twitter (οι συντακτικές ανισορροπίες της οποίας μαρτυρούσαν ότι γράφτηκε ξεκάθαρα σε καθεστώς πλήρους σύγχυσης), μέσω της οποίας ζητούσε τον λόγο (!) από τον πρωθυπουργό για τα όσα είπε με αφορμή τη σύγκληση του 1ου "γαλάζιου" συνεδρίου.

"Οι ΑΝΕΛ τη συνταγματική αναθεώρηση την προτείναμε, τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο την εφαρμόζουμε, η ΝΔ του Κούλη ΟΧΙ, πρόεδρε ΚΚ" έγραψε με το γνωστό του στιλ ο υπουργός. Φαίνεται όμως ότι η πίκρα του προέδρου των ΑΝΕΛ για τα λεγόμενα του Καραμανλή κάθε άλλο παρά έχει εξαντληθεί. Μόλις χθες στη Βουλή αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα με απαξιωτικό τρόπο για τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, σε μια αποστροφή του λόγου του και αναφερόμενος στο γεγονός ότι παρέμεινε άφαντος στη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι η λογική που η κυρία Βούλτεψη (σ.σ.: με την οποία είχε έντονη λεκτική διαμάχη) υπηρετεί είναι η λογική των ζεϊμπέκικων και των κουμπάρων. Είναι άλλο να ασκείται εξωτερική πολιτική και άλλο να χορεύουν ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια μαζί με τους προέδρους".

Τα υπονοούμενα ήταν προφανές σε ποιον απευθύνονταν. Από τη μία στον Γιώργο Παπανδρέου και στα… αλησμόνητα ζεϊμπέκικα με τον Ισμαήλ Τζεμ και από την άλλη στη συμβολική κουμπαριά του Κώστα Καραμανλή με τον Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τον γάμο της κόρης του δεύτερου Εσρά, την περίοδο που οι δυο τους ήταν πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας αντιστοίχως. Κάτι τέτοια (και πολλά άλλα) έκανε ο πρόεδρος Πάνος, γι' αυτό "τρώει πόρτα" από τον Καραμαλή.

Εξάλλου τα καμώματά του ουδέποτε μπορούσαν να είναι συμβατά με τη λογική των Καραμανλήδων».