Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν μια πολιτεία που απ’ όλες ξεχώριζε σ’ ολόκληρη τη χώρα….Οι άνθρωποι αγέλαστοι, χαζοί και μουτρωμένοι.
Ώσπου… μια παραμονή Χριστουγέννων ήρθαν οι καλικάντζαροι κι έφεραν… ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!!!

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου σας προσκαλούν να τους δείτε να «ζωντανεύουν» την Αγέλαστη Πολιτεία των αδελφών Κατσιμίχα, ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Τετάρτη 20 Δεκέμβρη και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ξημερώνει στην Αγέλαστη Πολιτεία, ένα μέρος που δεν επιτρέπεται η διασκέδαση και η χαρά, κυριαρχεί η σοβαρότητα και η αυστηρότητα, και οι γονείς αυτού του μέρους προσπαθούν, με επιτυχία, να περάσουν αυτά τα ιδανικά στα παιδιά τους. Ο ερχομός, όμως, των καλικάντζαρων, την ημέρα των Χριστουγέννων, θα αλλάξει δραματικά τη ζωή τους και τις τρυφερές ψυχές των μικρότερων θα τις σημαδέψει μια για πάντα.

Μέσα από μια σειρά σκανδαλιών, πονηρών φαρσών και τραγουδιών, θα σπρώξουν τους καθ’ όλα ευυπόληπτους κατοίκους της Αγέλαστης Πολιτείας σε μια σειρά γεγονότων που, όταν όλα τελειώσουν, θα προτιμήσουν να κάνουν πως τα ξέχασαν παρά να διδαχθούν κάτι από αυτά.

Μόνο τα παιδιά θα βγουν από όλη αυτή την ιστορία σοφότερα, πιο χαρούμενα και φυσικά αγνότερα…

Εκτός από το παραδοσιακό μήνυμα των Χριστουγέννων (που οι Καλικάντζαροι παρουσιάζονται σαν ζαβολιάρηδες και κατεργάρηδες μεν, που θέλουν να κόψουν το δέντρο της γης και να χαλάσουν τις γιορτές, από την άλλη όμως είναι και ο λόγος που ξεσηκώνεται η πόλη και κάνουν τους πάντες να ξεφαντώνουν), οι αδερφοί Κατσιμίχα μπολιάζουν την ιστορία με πρωτότυπους χαρακτήρες, με μια ιδιαίτερη αισθητική αι με ένα φινάλε αντάξιο της ιστορίας τους.

Πηγή:porosnews.gr