Ανεπηρέαστος από τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη (με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις Κάουνας) εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, καθώς διέσυρε τον Παναθηναϊκό με 80-66 στο Σ.Ε.Φ., κάνοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο δυναμική επιστροφή στις εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει!

Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν σαρωτική, καταφέρνοντας να εκτοξεύσει το προβάδισμα της και στο +30 (49-19) στο 18', έχοντας για μπροστάρη τον Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην τρίτη περίοδο, μείωσε σε 68-59 στο 36', αλλά στο τέλος οι Πειραιώτες έφτασαν δίκαια στη νίκη με σκορ 80-66. Με αυτόν τον τρόπο κάλυψαν και την διαφορά από την ήττα τους από τους πράσινους στο Ο.Α.Κ.Α. (73-69) και πλέον οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Σπανούλης με 17 πόντους, εκ των οποίων τους 15 σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκαναν ο Χάκετ με 16 πόντους και ο Στρόμπερρυ με 14. Από τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Φελντέιν με 16 πόντους, ενώ είχε και 7 ασσίστ. Με πέντε φάουλ αποβλήθηκαν Πάβλοβιτς, Καλάθης και Παππάς. 

 

Το ματς


Οι δύο ομάδες παρουσίασαν μεγάλη νευρικότητα στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και έχασαν εύκολα καλάθια, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-4 μετά το πρώτο τρίλεπτο. Η ομάδα, πάντως,  που βρήκε πρώτη τα πατήματα της ήταν ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι με επιθετική άμυνα πάνω στη μπάλα, εγκλώβισαν την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, πήγαν σε σωστές επιλογές στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και με σερί 9-0 μπήκαν σε θέση οδηγού (11-4). Την ίδια ώρα οι πράσινοι έμοιαζαν να μην έχουν επιθετικές λύσεις (έψαχναν να μειώσουν με μακρινά σουτ), ενώ και στα μετόπισθεν τίποτα δεν πήγαινε καλά. Έτσι, ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη - Στρόμπερρυ να "πυροβολούν" πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ., όσο περνούσε η ώρα διεύρυνε την διαφορά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (27-9).

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε ούτε στη δεύτερη περίοδο και ο Ολυμπιακός συνέχισε το "πάρτυ" που είχε στήσει στο Σ.Ε.Φ. . Οι πράσινοι όποτε έβρισκαν σκορ το έκαναν με τον Ραντούλιτσα, την ώρα που στην επιθετική εξίσωση των Πειραιωτών είχαν προστεθεί Μιλουτίνοφ και Αθηναίου. Έτσι, ο Ολυμπιακός με σημείο αναφοράς την άμυνα του, κυριαρχούσε κατά κράτος της ομάδας του Τζόρτζεβιτς, που έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και με τρίποντο του εξαιρετικού επιθετικά Σπανούλη ξέφυγε ακόμη και με +30 (49-19). Ο Ραντούλιτσα συνέχισε να είναι ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι επιθετικά μέχρι εκείνη την ώρα, όμως δεν ήταν αρκετό και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με αέρα 24 πόντων (53-29).

Ότι δεν είχε κάνει ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το έκανε στην τρίτη περίοδο. Οι πράσινοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο σε άμυνα και επίθεση και με ένα σερί 8-0 από δύο τρίποντα του Διαμαντίδη και ένα καλάθι του Φελντέιν έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (53-37). Στρόμπερρυ και Χάκετ έδωσαν επιθετική ανάσα στην ομάδα τους (59-45), όμως ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Είχε χάσει τη συγκέντρωση του, ήταν ευάλωτος αμυντικά, ενώ και στην επίθεση έμοιαζε να μην έχει λύσεις απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού (ο Γκιστ είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον Σπανούλη). Την ίδια ώρα, οι πράσινοι με τον Αμερικανό φόργουορντ να κάνει σπουδαία δουλειά και στην επίθεση έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (61-52) και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, προτού ο Παπαπέτρου με τρίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου γράψει το 66-54.

Ο Διαμαντίδης αποχώρησε (36') με πρόβλημα στον αστράγαλο, ο Φελντέιν είχε βρει ρυθμό στο σκοράρισμα, ευστοχώντας και πάλι από την περιφέρεια, με το Ολυμπιακό να παίζει και με τον χρόνο, θέλοντας να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα του στο σκορ. Στο 1'30'' πριν το τέλος, ο Μάντζαρης με βολές διαμόρφωσε το 79-65, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει στόχο από την περιφέρεια, με τους Πειραιώτες στο τέλος να παίρνουν τη νίκη με σκορ 80-66, καλύπτοντας και το σκορ από την ήττα τους στο Ο.Α.Κ.Α. (73-69).

Τα δεκάλεπτα 

27-9

53-29

66-54

80-66

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερρυ 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2), Παπαγιάννης.