Τις αποκαλύψεις σχετικά µε τη δραστηριότητα και τις συµφωνίες της Olympic Industries S.A. του φερόµενου ως «εκπροσώπου» αραβικών κρατών Βασίλη Παπαδόπουλου συνεχίζουν τα «Π», στο πλαίσιο της δηµοσιογραφικής τους έρευνας. Το ρεπορτάζ των «Π» την προηγούµενη εβδοµάδα σχετικά µε την πιστοποίηση της ύπαρξης εκρηκτικών και σφαιρών της εταιρείας του Βασίλη Παπαδόπουλου στη διάθεση του ISIS στη Ράκα της Συρίας συνεχίζει να κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ το ερώτηµα που έθεσαν επί των στοιχείων του ρεπορτάζ η Νέα ∆ηµοκρατία και άλλα κόµµατα της αντιπολίτευσης παραµένει αναπάντητο από τον αρµόδιο υπουργό Αµυνας, Πάνο Καµµένο.

Η κυβέρνηση στην αρµόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, σε µια έσχατη απόπειρα διαφυγής, προέκρινε την ακύρωση της διακρατικής συµφωνίας µε τη Σαουδική Αραβία ή άλλων συγγενών συµβάσεων µε άλλες αραβικές χώρες. Ωστόσο, το όλο θέµα διατηρεί την επικαιρότητα και τη σηµασία του για την εικόνα και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας στον κρίσιµο χώρο της Αµυνας. Σήµερα τα «Π» φέρνουν στο φως τις περίεργες διαδροµές της Olympic Industries, που εκτείνονται από το Ιράν και το Ιράκ µέχρι τη Σερβία, τη Βοσνία, την Τσεχία, την ΠΓ∆Μ, τη Νότια Αφρική, ακόµα και τη µακρινή Ταϊβάν.

Αυτό το διευρυµένο σύστηµα παραγωγής και εµπορίου όπλων και πυροµαχικών προφανώς θα αφορούσε και θα σχετιζόταν µε µια µεγάλη και διεθνή εταιρεία. Ωστόσο, η Ολυµπιακή Βιοµηχανία, σύµφωνα και µε το ΓΕΜΗ, παρουσιάζεται ως µικρή οντότητα, έχοντας µάλιστα µόλις έναν εργατοτεχνίτη το 2016 και κανέναν διοικητικό υπάλληλο, ενώ το 2015 είχε µόλις δύο εργατοτεχνίτες. Η εταιρεία αυτή, του Βασίλη Παπαδόπουλου, η Olympic Industries S.A., παρουσιάζεται ταυτόχρονα να αγοράζει από τη διεθνή αγορά παλαιά πυροµαχικά κακής ποιότητας, µε γνώµονα τη χαµηλή τιµή, από χώρες όπως είναι το Ιράν, η Σερβία, η Τσεχία, αλλά και η Ρουµανία, προκειµένου, σύµφωνα µε πληροφορίες, να τα µεταπωλήσει σε εµπόλεµες ζώνες.   

Πηγή: parapolitika.gr