Σοβαρό θέμα προκύπτει με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για το έτος χρήσης 2015. Εκτός από το αυτοκίνητο του αιμοσταγούς δικτάτορα της Ουγκάντα Αμίρ Νταντά, το οποίο φέρεται να πούλησε αντί 100.000 ευρώ (!) στην εταιρεία Times Navigation του επιχειρηματία Γιάννη Καραγεώργη, η λεπτομερής ανάγνωση στο «πόθεν έσχες» του συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την αγορά του εντεκάμετρου σκάφους του, το οποίο για πρώτη φορά είδαμε σε δημοσιεύματα να το κινεί τον Αύγουστο του 2015, εν μέσω capital controls.

Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να αγοράζει το 2015 σχεδόν «τζάμπα» το υπερσύγχρονο αμερικανικό σκάφος Grady-White Canyon 366 (του 2011) με την ονομασία «Julestoo», το οποίο φοράει τρεις εξωλέμβιους κινητήρες Yamaha four-stroke.

Το «deal» που κατόρθωσε να επιτύχει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δύσκολα συναντάται στα ναυτιλιακά χρονικά. Οι λόγοι πολλοί και απλοί. Στη δήλωση «πόθεν έσχες» ο κ. Καμμένος αναφέρει ως αξία κτήσης του 60% το ποσόν των 45.000 ευρώ.

Αν ακολουθήσει κάποιος τη λογική του, η συνολική αξία του σκάφους δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ. Η κατάσταση θα ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν οι αντιπρόσωποι του λαού στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταθέτουν ακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Στην περίπτωση του σκάφους λοιπόν ο κ. Καμμένος φέρεται να πέτυχε αυτό που άπαντες στη ναυτιλιακή αγορά χαρακτηρίζουν ως ακατόρθωτο:

Να αγοράσει το υπερσύγχρονο σκάφος του σε τιμή που δεν υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο (εκτός βέβαια και αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σκάφους ήθελε για κάποιον λόγο να το «χαρίσει»)! 

Περισσότερα στο parapolitika.gr