Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά γνωστή και ως «Π3» πυκνώνει τις εκδηλώσεις της και συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο που γίνεται στην πόλη του Πειραιά. 

Στόχος της επόμενης εκδήλωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Κρεμλίνο είναι να γίνει μια συζήτηση για τον Αθλητισμό και τις δυνατότητες που δίνει στην τοπική οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Από το πάνελ μίας τέτοιας συζήτησης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο  Δήμαρχος της πόλης του Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης ο οποίος είναι  κατεξοχήν αρμόδιος να τοποθετηθεί γι αυτό το θέμα.

Το παρών επίσης θα δώσει και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την εξυγίανση του χώρου, μέσω ενός εκσυχρονιστικού νομοθετικού έργου την περίοδος της θητεία του, όπως και ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος ο οποίος αναμένεται να εξηγήσει, όντας και τ. πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιοαγοράς, πως οι αθλητικές επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, μπορούν να βελτιώσουν το βιωτικό επίπεδο μιας πόλης.

Τέλος ξεχωριστό τόνο σε αυτόν τον παραγωγικό διάλογο πιστεύουμε πως θα προσφέρει και ο «πρύτανης» της αθλητικής ενημέρωσης Αντώνης Πανούτσος , ο οποίος είναι ένας αρκετά καλός  γνώστης του προσκήνιου και του παρασκηνίου στο χώρο του ποδοσφαίρου με τους  διοργανωτές να δηλώνουν πως είναι από τους λίγους που μπορεί να προτείνει τους δρόμους εκείνους που οδηγούν από τον ρεαλισμό στο όραμα.