Στην… στοιχειωμένη «Brose Arena» δοκιμάζεται την Πέμπτη το βράδυ (21:00/ Novasports2) ο Ολυμπιακός από τον «κακό του δαίμονα», την Μπάμπεργκ, για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πολύ… μαυρίλα πλάκωσε; Εμ, έτσι τα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Η Μπάμπεργκ να τους έχει πάρει τον αέρα και να έχει να καμαρώνει πως είναι η μοναδική έδρα στην Ευρώπη την οποία δεν έχει αλώσει ο Ολυμπιακός.

Αυτό βέβαια και θέλουν και πρέπει να αλλάξει... Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάει στη Βαμβέργη με την απαιτούμενη προσοχή, υποψία και συγκέντρωση στον στόχο τους. Μην πιστεύετε πως τα συζητάμε μόνο εμείς τα περί παράδοσης κτλ. Τα συζητάνε και οι ίδιοι. Ξέρουν τι έχουν κάνει στραβά τα προηγούμενα χρόνια, τι αντιμετωπίζουν σε αυτήν την έδρα (μπασκετικά) και το τι πρέπει να αλλάξουν τούτη τη φορά για να πάρουν αυτό που προσδοκούν. Η συγκέντρωση αυτή τη φορά πρέπει να είναι και στα 40 λεπτά σε υψηλό επίπεδο με πιστή εφαρμογή του πλάνου τους.

Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει πάει στην Γερμανία με τρεις ιδιαιτερότητες. Το… «καλό» είναι πως προέρχεται από ήττα (από την ΑΕΚ) η οποία τους πλήγωσε και τους στεναχώρησε και ξέρετε καλά πως σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί ευεργετικά.  

Η 2η έχει να κάνει με την ένταξη του Βασίλη Σπανούλη στην ομάδα, στο ήδη υπάρχον σύνολο. Θέλει ο ίδιος να βρει τον ρυθμό του, τα πατήματά του και να «κολλήσει» με τους υπόλοιπους. Το αυτό αναμένουν και οι συμπαίκτες του. Να «δέσουν» ξανά με τον αρχηγό τους και να λειτουργήσουν ως σύνολο με τη μικρότερη δυνατή ανισορροπία και διατάραξη της χημείας μέχρι να «βρεθούν» αρμονικά στο παρκέ και να ξεχωρίσουν και πάλι οι ρόλοι.

Η 3η ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με τις απουσίες. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, άρα τα 5άρια αυτόματα είναι δύο και αναμένεται να χρειαστεί ο Γιώργος Μπόγρης περισσότερο και με βαθμό ετοιμότητας στο 100%, ενώ στο «4» ο Πρίντεζης έχει το θέμα με την μέση του και δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε (έβγαλε ολόκληρη όλη την τελευταία προπόνηση στη Γερμανία). Ο Αγραβάνης είναι στην… Αθήνα και ο Παπαπέτρου θα παίξει μεν, έχει κάνει δύο προπονήσεις αλλά προέρχεται δε και αυτός από τραυματισμό.

Είναι θεματάκια τα οποία οφείλουν να διαχειριστούν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη εξόρμηση που έχουν. Η Μπάμπεργκ δεν έχει την δυναμική παλαιότερων ετών, όπως πέρσι και πρόπερσι, αλλά δε παύει να είναι ικανή για τη ζημιά (5-6 ρεκόρ, 3/6 στην έδρα της) ιδίως με το μπάσκετ που παίζει. Με ένα στυλ το οποίο φαίνεται πως δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό.  

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (διάστρεμμα στο δεξί πόδι) και τον Δημήτρη Αγραβάνη (κάκωση στον τένοντα του τετρακέφαλου). Φυσικά εκτός και ο Κιμ Τιλί.