Εκρήξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με  την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, με τα στοιχεία-ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να διαψεύδουν για άλλη μια φορά τον Πάνο Καμμένο και τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε καμία σχέση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

Τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης που σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μέγα σκάνδαλο, για το οποίο ευθύνη φέρει πια και ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλει για άλλη μια φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν με τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Στα έγγραφα αυτά τονίζεται ότι ο Β. Παπαδόπουλος είχε εμφανιστεί τον Ιούνιο του 2016 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρόλο που ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε ότι τον γνώριζε. Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «παραδόθηκε» στον Πάνο Καμμένο και έγινε… βιλαέτι του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση. Η ΝΔ ζητά άμεσα απαντήσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με όσα αποκαλύφθηκαν στα έγγραφα του κ. Λοβέρδου, ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας τον νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες. 


Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Καμμένου που δημοσιεύονται σήμερα δεν μπορούν πλέον να μένουν αναπάντητα από τον Αλ. Τσίπρα. Διότι επιβεβαιώνεται πια και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας τον νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.
"Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο" γράφει το έγγραφο του Πενταγώνου που είδε το φως της δημοσιότητας.  

Την ίδια στιγμή, όμως, αποκαλύπτεται ότι η τάχα ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 -την ώρα δηλαδή της κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης- πούλησε κρυφίως 1.000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό της Υεμένης. Κάτι που είχε αποκρύψει λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Καμμένος στη σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, την οποία σκοπίμως εξαπάτησε.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε μόνο ενώπιον των βουλευτών ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στα Εμιράτα μόνον 300 βόμβες και αυτές σε αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών με συστήματα που θα δωρίσει η συγκεκριμένη χώρα. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο ύποπτο στη νέα αυτή συμφωνία Καμμένου. Η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, ενώ αναδρομικά και κατόπιν "εορτής" εγκρίθηκε και από το ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας».