"Μπλόκο" στην Ακτή Καλλιμασιώτη στον Πειραιά, το πρωί της Δευτέρας από Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη) προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αυτή την ώρα το λιμάνι του Πειραιά είναι ασφυκτικά γεμάτο από αυτοκίνητα, μηχανάκια, λεωφορεία, τρόλλεϋ και περαστικούς εξ αιτίας της απόφασης των προσφύγων να διαμαρτυρηθούν για τις άθλιες και εξοντωτικές συνθήκες που έχουν υποστεί, καθόλη την πορεία τους από τη χώρα τους μέχρι τα Δωδεκάνησα όπου φτάνουν από τα παράλια της Μ. Ασίας. 

Σίγουρα, για την ταλαιπωρία τους δεν ευθύνονται οι Πειραιώτες και οι διερχόμενοι πολίτες, η απόφαση των Σύρων προσφύγων όμως να κόψουν την κυκλοφορία σε νευραλγικό σημείο και σε ώρα αιχμής, έχει προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στον κόσμο με την ουρά των οχημάτων να φτάνει μέχρι τον Άγιο Διονύσιο από τη μία μεριά και ως τον Άγιο Σπυρίδωνα από την άλλη.

Ο εκνευρισμός οδηγών και πεζών είναι έκδηλος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί κάποιο απρόοπτο καθώς προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.


Τα πλοία με τους πρόσφυγες κατέπλευσαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας 1.481 μετανάστες και πρόσφυγες. 

Τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "Νήσος Μύκονος" και "Νήσος Ρόδος" μετέφεραν από Χίο και Μυτιλήνη 1.127 άτομα, ενώ το καταμαράν "Tera Jet" από την Χίο 354.