Νέες αποκαλύψεις έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών με φερόμενο μεσάζοντα τον Βασίλειο Παπαδόπουλο και τον ρόλο του μεσάζοντα με τον Πάνο Καμμένο.

Με έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζει ότι ο Β. Παπαδόπουλος είχε εμφανιστεί τον Ιούνιο του 2016 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρόλο που ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε ότι τον γνώριζε.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, μετά την εμφάνιση του Β. Παπαδόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση πυρομαχικά προς την Ιορδανία τον Ιούνιο του 2016, ενώ σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταθέτοντας τα έγγραφα αυτά ζητά να μάθει από τον Πάνο Καμμένο ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και επίσης, σε τι συνίσταστο αυτές οι δεσμεύσεις; «Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;» διερωτάται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κάνει λόγο για «σκοτεινό ρόλο του Β. Παπαδόπουλου».
«Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο. Τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016).

Ο κ.Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις. Αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες «οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο» που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή» τονίζει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 

Περισσότερα στο parapolitika.gr