Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ της 12ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, καθώς επικράτησε με το ευρύ 82-59 του Παναθηναϊκού στο "ερυθρόλευκο πάρτυ" που στήθηκε από ομάδα και κόσμο στη Γλυφάδα.

Ο Θρύλος μετά την επικράτηση με 61-66 στο παιχνίδι του Α’ Γύρου στο "Παύλος Γιαννακόπουλος", διπλασίασε τις νίκες σε βάρος των πράσινων, "αγκάλιασε" την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και θα χρειαστεί δυο ακόμα νίκες στα πλέυ οφ σε βάρος του δεύτερου της κατάταξης για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος!

Όσον αφορά την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, οι ερυθρόλευκες πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξαν την διαφορά στους 23 πόντους και σημείωσαν την 12η νίκη σε ισάριθμα ματς. Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο κλειστό της Γλυφάδας και παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, μπροστά στον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Ενδιαφέρον για ένα ημίχρονο

Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-13 υπέρ του Ολυμπιακού με τις Κριστόφερσον και Τζόνσον να οδηγούν στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκες χαλάρωσαν το ρυθμό με αποτέλεσμα να μειώσουν οι φιλοξενούμενες σε 33-32 και να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά με 34-33, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Όμως με τρίποντο της Κριστόφερσον στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου ο Θρύλος προηγήθηκε με 36-34 και εκ τότε δεν ξανακοίταξε πίσω.

"Ερυθρόλευκο πάρτυ" στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος ήταν το απόλυτο αφεντικό. Με τις Κριστόφερσον, Τζόνσον, Χαλιβέρα, Σταμάτη και Μπόνη να σκοράρουν τους περισσότερους πόντους και την λειτουργία στην επίθεση να είναι υποδειγματική ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στους 14 πόντους (63-49). Οι ερυθρόλευκες είχαν στήσει πάρτι τόσο έξω από την γραμμή των 6,75μ. όσο και μέσα στην ρακέτα και ολοκλήρωσαν το ματς με 9/20 τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει, αντίθετα ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι ακόμα περισσότερο στο 4ο δεκάλεπτο και υπό τις θερμές ιαχές των φιλάθλων του, η διαφορά έφτασε και έκλεισε στο +23 με το τελικό 82-59.

Τα δεκάλεπτα:

20-13

16-21

27-15

19-10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ελένη Καπογιάννη): Κριστόφερσον 26 (7/7 βολ. 5/10 διπ., 3/3 τριπ.), Τζόνσον 19 (11 ριμπ.), Χαλιβέρα 15 (2 τριπ.), Σταμάτη 10 (2 τριπ.), Μπόνη 8 (2 τριπ.), Χατζηνικολάου 2, Γκοτζή 2,  Μπαλτά, Κοσμά, Παπαμιχαήλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πέτρος Πρέκας): Αλμπάνεζ 18 (2 τριπ.), Ντέλβα 10,  Λύμουρα 8, Κυριακοπούλου 8,  Καλέντζου 7 (1 τριπ.), Διέλα 4, Σλούκα 3 (1 τριπ.), Παντελή 1, Δανούση, Αυτζή, Κόνιαλη, Πατεράκη

Καπογιάννη: "Μεγάλη νίκη… η πιο δυνατή ομάδα"

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο φινάλε της αναμέτρησης τα εξής: "Ήταν μια μεγάλη νίκη και ο πιο βασικός λόγος είναι επειδή αποκτήσαμε το πλεονέκτημα με 2-0 ενόψει των πλέυ οφ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ομάδα μας δίνει κάθε αγωνιστική το μήνυμα ότι είναι η πιο δυνατή και αυτό μας ευχαριστεί.  Νομίζω ότι κάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού φοβερή αμυντική προσπάθεια.

Ξεπεράσαμε τη νευρικότητα του ντέρμπυ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε και καλύτερες λύσεις στην επίθεσή μας. Είναι πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτησή μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο. Πρώτη φορά νιώσαμε τέτοια ώθηση, τον θέλουμε δίπλα μας γιατί όλοι είδαν πόσο μας βοήθησε. Και φυσικά τον κύριο Μαρινάκη που προσωπικά σε εμένα και σε όλη την ομάδα δίνει πολύ μεγάλη δύναμη η παρουσία του και του κ. Κουντούρη".

Σταμάτη: "Ευχαριστούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού"

Η Εβίνα Σταμάτη δήλωσε μετά την επικράτηση σε βάρος του Παναθηναϊκού τα εξής: "Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη γιατί μεταφέρεται και στα πλέι οφ. Οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε στο 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχουμε το αβαντάζ της έδρας σε περίπτωση τον συναντήσουμε στην τελική φάση. Αυτή η νίκη μας δίνει άλλη ψυχολογία για να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Εμείς δεν σταματάμε, στόχος μας είναι ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο αήττητες. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού που έδωσε δυναμικό παρών σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι τους χρειαζόμασταν και ήταν πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του".