Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη Ακαδημία της Ελλάδος και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και με τις κινήσεις των ανθρώπων του συλλόγου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας τη στήριξη της διοίκησης του Ολυμπιακού, η οποία παρέχει τα πάντα στους ανθρώπους των τμημάτων από τα φυτώρια του συλλόγου έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναδείξουν νέα ταλέντα, υλοποιώντας το όραμα της ομάδας, η οποία επενδύει στις υποδομές της.

Η τεράστια δουλειά που γίνεται στους Πειραιώτες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι όλες οι Εθνικές ομάδες στελεχώνονται από ποδοσφαιριστές τους. Πιο συγκεκριμένα, εννέα παίκτες της Ακαδημίας του Θρύλου έχουν κληθεί στις ομάδες της Εθνικής τόσο της U21, όσο και της U19 και U17.

Στην Εθνική Ελπίδων ο Στάθης Λάμπρου και ο Μάριος Βρουσάι έχουν κληθεί για τις υποχρεώσεις της ομάδας στο Κατάρ, ενώ για τους Νέους θα τιμήσουν την «γαλανόλευκη» φανέλα οι Χρήστος Καράδαης, Γιώργος Νεοφυτίδης και Αλέξανδρος Βοϊλης, παίκτες της Κ20 του Ολυμπιακού. Τέλος, στην Εθνική Παίδων βρίσκονται 4 «ερυθρόλευκοι» και αναλυτικότερα οι Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Γκοτζαμανίδης, Απόστολος-Ηλίας Μαρτίνης και Ιάσων Γλυνός.

Ο Θρύλος αποτελεί τον μεγαλύτερο τροφοδότη των Εθνικών ομάδων, κάτι το οποίο είναι φυσικό, αφού αποτελεί την καλύτερη ομάδα της Ελλάδος, γεγονός που αποδεικνύεται και με τους αριθμούς για ακόμη μία σεζόν.