Έντονη κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την, επί δεκαετίες κακοδιαχείρηση της χώρας, άσκησε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, τονίζοντας ότι θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό για το 2018, έναν προϋπολογισμό, που – όπως είπε – «δεν έχει κανένα επιπλέον δυσμενές δημοσιονομικό μέτρο».

Μιλώντας στη Βουλή, η κ. Γεννιά τόνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που είναι όσο γίνεται πιο κοινωνικά δίκαιος, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγεία, την παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και που διαμορφώνει ένα αναπτυξιακό σχέδιο και για τους τρεις τομείς της οικονομίας, τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον κοινωνικό.

Όπως είπε, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό αναδιανεμητικό, που προσπαθεί να αυξήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, που ενισχύει τους οικονομικά αδύναμους και τις κοινωνικές πολιτικές, που ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, που ανοίγει τον δρόμο για να βγούμε από τα μνημόνια. Ένας προϋπολογισμός, που – μεταξύ άλλων – δίνει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, ενισχύοντας τα οικογενειακά επιδόματα κατά επιπλέον 160 εκατ. Ευρώ, που επεκτείνει την κάλυψη των βρεφονηπιακών σταθμών, που διαθέτει επιπλέον 25 – 30 εκατ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που στοχεύει στην πάταξη της αδήλωτης και μαύρης εργασίας, όπως και στην αύξηση της απασχόλησης.

«Με την κατάθεση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 τελειώνει για τη χώρα μας ο κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Γεννιά. Κατηγόρησε δε τα δύο κόμματα ότι, όταν προκάλεσαν την κρίση του 2009, «συμπεριφέρθηκαν στους πολίτες αυτής της χώρας με ακόμη χειρότερο τρόπο». Πρώτα τους ενοχοποίησαν με το διαβόητο σύνθημα “μαζί τα φάγαμε”, στη συνέχεια προσπάθησαν να διασώσουν τις ελίτ της χώρας εις βάρος των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης και τελικά, επέβαλαν τη λιτότητα μονόπλευρα στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.