Με μία πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση στο Κτήριο Συγγρού, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Πόρου, ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “η Ποριώτισσα”, τίμησαν την ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου και την ιστορική προσφορά της στον τόπο.

 Η εκδήλωση είχε τον τίτλο “Το Μοναστήρι του Πόρου ο Θησαυρός μας” και για την προσφορά του Μοναστηριού μας μίλησαν διακεκριμένες προσωπικότητες του τόπου μας.

Η κ. Λιάνα Σακελλίου, καθηγήτρια στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., αναφέρθηκε στην ανάδειξη του Μοναστηριού στις σελίδες της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Μάνεσης μίλησε για την παρουσία της Μονής στο εικαστικό έργο του Κ. Παρθένη και Ρ. Τσέκολι.
Τέλος, ο εμπνευστής της εκδήλωσης, π. υπουργός και συγγραφέας κ. Γεώργιος Καλός, μίλησε για την ιστορική διαδρομή του Μοναστηριού και την προσφορά του στους εθνικούς αγώνες.

Δήμαρχος Πόρου: Ξεκινάει διαβούλευση για την αλλαγή πολιούχου

Από την εκδήλωση της Κυριακής, προέκυψε και μια είδηση. Όπως ανακοίνωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ξεκινάει άμεσα διαβούλευση για την αλλαγή πολιούχου.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως, όπως είχε δεσμευθεί και προεκλογικά, η συγκεκριμένη συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει πάνω στην κοινή παραδοχή ότι ο εορτασμός του Αγ. Λεωνίδη ως πολιούχου δεν έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, και πλέον, είναι ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει επισήμως η σχετική συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το ζητούμενο είναι να γίνει η επιλογή και να παρθεί η απόφαση που θα εκφράζει την επιθυμία της κοινωνίας και σε καμία περίπτωση να επιλέξει από μόνη της η δημοτική αρχή τον και κάλεσε όλους τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της διαβούλευσης.  Ωστόσο, ο Δήμαρχος υπονόησε και την δική του άποψη για το θέμα, αφού, όπως ανέφερε «Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ανοίγω τη συγκεκριμένη συζήτηση σήμερα που είμαστε εδώ για να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής».

Πηγή:porosnews.gr