Το όνομα του Κέβιν Μιραλάς είναι λογικό να εξιτάρει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και ελπίζουν ότι καμφθούν τα εμπόδια που ορθώνει η Έβερτον, ώστε ο Βέλγος επιθετικός να ξαναπιάσει… Λιμάνι τον Ιανουάριο.

Πολλές πιθανότητες για την έλευσή του 30χρονου στον Πειραιά δίνουν οι συμπατριώτες του και χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα nieuwsblad, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η βέλγικη κοινότητα αναμένεται να αυξηθεί στον Ολυμπιακό στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Κέβιν Μιραλάς να φύγει από την Έβερτον και να πάει στην ελληνική ομάδα, στην οποία θα συναντήσει τους Προτό, Ζιλέ, Ενγκελς και Οτζίτζα Οφόε».

Ο Μιραλάς έχει παίξει μόνο 13 παιχνίδια φέτος με τα «ζαχαρωτά», εκ των οποίων τα περισσότερα είναι στην Ευρώπη, καθώς μετράει 4 συμμετοχές στο Europa League και άλλες 3 στα προκριματικά της διοργάνωσης. Έχει 5 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και ένα στο Κύπελλο.

Ο Κέβιν δεν έχει σκοράρει φέτος στα 637 λεπτά, που έχει αγωνιστεί στα επίσημα ματς της Έβερτον, όμως έχει καταφέρει να δώσει δύο ασίστ στους συμπαίκτες του.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν βέβαιη την χρησιμότητα του και όλοι γνωρίζουν ότι έγινε προσπάθεια να αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι υψηλές απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μάλιστα, κάποιοι στην «Γηραιά Αλβιόνα» θεώρησαν ότι έγινε και ένα καψώνι στον Μιραλάς από τον τότε προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του για να μην φύγει ο Βέλγος, ενώ στη ουσία δεν είχε σκοπό να του δώσει ευκαιρίες.

Ο Βέλγος επιθετικός, μόλις την Πέμπτη μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της Έβερτον, εξέφρασε δημόσια την επιθυμία να φορέσει ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα, επειδή θέλει να είναι ενεργός και να έχει θέση στην εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Μουντιάλ του καλοκαιριού, που θα γίνει στην Ρωσία.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της διοίκησης των «ζαχαρωτών» και αν προτίθενται να τον διευκολύνουν ή να του φέρουν νέα εμπόδια.