Ολυμπιακός για τα δύσκολα, για τα ζόρια… Γι αυτά που άλλη ομάδα αδυνατεί να κάνει. Έφτασε να προηγείται με 11 πόντους, η Ρεάλ όμως επέστρεψε. Ο Πρίντεζης που είχε 4 πόντους και 2 ριμπάουντ κομβικά στο τέλος της κανονικής αναμέτρησης, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 40΄καθώς έχασε και τις δύο βολές (είχε 6/6 μέχρι εκείνο το σημείο). Και;

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν έσκυψε κεφάλι βλέποντας τη Ρεάλ να βάζει και να έχει ισχνό προβάδισμα, αλλά… με ψυχή και σθένος, με την αμυνάρα του πάνω απ’ όλα… την πήρε και τη σήκωσε. 9 πόντους στη παράταση ο Πρίντεζης και… 92-83 (72-72 κ.α.) για το 9-2 στην Ευρωλίγκα, μετά από 11 αγωνιστικές. Μία νίκη που χάρηκαν ιδιαίτερα οι φίλοι του, που βοήθησαν τα μέγιστα στο να έρθει και έφυγαν από το γήπεδο τραγουδώντας και φωνάζοντας «Ολυμπιακός».  

Το «κλειδί»

Στο 77-79  ο Σπανούλης συνεργάστηκε με τον Πρίντεζη με τον δεύτερο να πετυχαίνει 5 σερί πόντους και να βάζει τις βάσεις της αντεπίθεσης και της νίκης.

MVP

Ο Γιώργος Πρίντεζης φυσικά… Συγκέντρωσε 27 μονάδες στο ranking έχοντας 21 πόντους με 6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντο, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 ασίστ.

Όσκαρ Β΄ ρόλου

Απονέμετε σε δύο… Τζαμέλ Μακλίν και Κώστας Παπανικολάου. Ο «Παπ» έκανε τα πάντα και πάλι (14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) σε άμυνα και επίθεση και ο Μακλίν (12 πόντους και 5 ριμπάουντ) σε 3ο και 4ο δεκάλεπτο ήταν έξοχος. Τους είχε ταράξει…  

Το στατιστικό

Ο Ολυμπιακός κράτησε τη Ρεάλ αρκετά χαμηλά στα ποσοστά της. Οι Ισπανοί τελείωσαν με 47% δίποντα και 30% τρίποντα. Συν του ότι αυτός είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μακλίν, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου).

Σε κακή βραδιά

Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν βοήθησε τη Ρεάλ καθόλου. Σε 18 λεπτά είχε 0/3 δίποντα, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ και 4 λάθη. 

Η ανάλυση του παιχνιδιού...

Στα του ματς τώρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με… παλιά μου τέχνη κόσκινο! Ναι, τον Βασίλη Σπανούλη. Άλεϊ ουπ πάσα του αρχηγού στον Μιλουτίνοφ, τη στιγμή που η Ρεάλ έπαιξε με τον Τέιλορ αρκετά στην αρχή, θέλοντας να κτυπήσει στην άμυνα τον Σπανούλη. Δεν έκανε πολλά βέβαια, αντίθετα με τον Ταβάρες ο οποίος ήταν «σκιάχτρο» στις δύο ρακέτες και έδινε ριμπάουντ στη Ρεάλ, η οποία πήρε ένα ισχνό προβάδισμα με 4-6 το ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την άμυνά του καλύτερα, έκλεψε μπάλες και προσπάθησε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, με τον Παπανικολάου να κάνει τρομερή δουλειά και πάλι σε… όλα, ενώ Σπανούλης- με ντράιβ αλλά και τρίποντο (σ.σ. καθώς τον τσάντισε μία τάπα του Ταβάρες)- και Πρίντεζης σημάδεψαν σωστά σε αυτά που έδινε η άμυνα της Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός έχτισε ένα σερί, το έφτασε στο 14-0 με το τρίποντο του Παπανικολάου για το 18-6, με τη Ρεάλ να μην βρίσκει λύσεις και να οδηγείται σε άσχημες επιλογές και τον Ντόνσιτς να τον έχει κρατήσει στους 2 πόντους.  

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ… ΝΤΟΝΣΙΤΣ

Η Ρεάλ φυσικά θα αντιδρούσε, έδωσε δικαιώματα και ο Ολυμπιακός με λάθη του με τα οποία έδωσε τρανζίσιον στους Ισπανούς κατεβάζοντας στο 21-15 τη διαφορά, ωστόσο Τόμπσον και Στρέλνιεκς με γκολ φάουλ αμφότεροι έδωσαν διαφορά ασφαλείας και πάλι στους «ερυθρόλευκους». Ο Ντόνσιτς πήρε πρωτοβουλίες, δεν θα έμενε στην αφάνεια και με 5 σερί πόντους κρατούσε τη Ρεάλ κοντά στο σκορ (29-22), όσο ο Πρίντεζης έπαιρνε ανάσες από τον Γουίλτζερ αλλά και όσο ο Σπανούλης βρίσκονταν στο παρκέ με τον Μάντζαρη πριν τον δούμε ξανά δίδυμο με τον Ρόμπερτς (σ.σ. μόνο με Στρέλνιεκς δεν είχε παίξει μαζί). Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε, έπαιξε έξυπνα όμως, ευστόχησε στις βολές, ωστόσο στο τέλος και πάλι η αδράνεια έκανε την εμφάνισή της. Αιφνιδιασμός και καλάθι από τον Ντόνσιτς και ασίστ στη συνέχεια του Σλοβένου στον Κάρολ που με τρίποντο στη λήξη έκανε το 34-30 του ημιχρόνου.

ΉΤΑΝ ΘΕΜΑ… ΨΗΛΩΝ

Ντόνσιτς και Ταβάρες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Μιλουτίνοφ κρατούσε αντίβαρο μπροστά και ισορροπίες για το 36-33 και το 40-39, με τον Παπανικολάου με τρίποντο να κάνει το 43-39 και τον Σφαιρόπουλο να βάζει μαζί για πρώτη φορά Σπανούλη-Στρέλνιεκς μαζί. Ο Ρόμπερτς δεν ήταν ο γνωστός. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης και ο κόσμος. Πάσα πίσω από το κεφάλι στον Μιλουτίνοφ και ο ίδιος ανάμεσα σε δύο το 47-40. Οι άμυνες έβγαιναν, η Ρεάλ δεν είχε το τρίποντο, ωστόσο παρά το γεγονός πως χάθηκαν δύο αιφνιδιασμοί, ο Μακλίν στη συνέχεια ανέβασε στο 49-40 για το 9-1 του Ολυμπιακού σε εκείνο το διάστημα. Είχε κι άλλο όμως. Ο Μακλίν με γκολ φάουλ στον Ρέγιες ανέβασε σε 52-40 (12-1 επιμέρους), ο Κάρολ ήταν αυτός που έσπασε το σερί των Πειραιωτών με 5 πόντους, αλλά ο Μακλίν (σε συνεργασία με τον Τόμπσον) διατήρησε τη διαφορά. Σκορ στο 30΄, 56-47 δια χειρός Ντόνσιτς.  

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ… ΜΟΙΡΑΙΟΣ

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με φάουλ στο τρίποντο του Στρέλνιεκς και τεχνική ποινή στον Ρούντι για τα… γνωστά του. Ρούντι είναι αυτός. 4 πόντοι από τον Λετονό, ο Τόμπκινς έκανε ζημιά στη συνέχεια αλλά ο μαινόμενος Μακλίν τον έβγαλε έξω με 5 φάουλ. Πρόσθεσε και ένα καλάθι ο Γουίλτζερ, αλλά ο Μακλίν έμοιαζε με ταύρος εν υαλοπωλείο. Δικό του το 64-51, με τον Μάντζαρη να κάνει εκπληκτική δουλειά στην άμυνα. Η Ρεάλ έχτισε ένα 8-0 σερί, με τους Ντόνσιτς, Κάρολ και Ταβάρες, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός στην επίθεσή του δεν συνέχισε το ίδιο. Παπανικολάου και Ρόμπερτς έδωσαν ανάσα αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα Κάρολ και Ντόνσιτς να κάνουν το 68-64 στο 37’.  Ο κόουτς έβαλε τον Σπανούλη, μαζί με Ρόμπερτς, ο Ρούντι με τρίποντο μείωσε σε 68-67, ωστόσο ο Πρίντεζης με 2 κομβικά ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση (στο 1.05) αλλά και 4 πόντους (καλάθι και 2 βολές) έκανε το 72-67. Ο Ντόνσιτς μείωσε ξανά με ντράιβ, δεν κατάφερε ο Σπανούλης να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, ενώ παρά την τάπα του ΜΙλουτίνοφ στον Τέιλορ, η Ρεάλ κράτησε την κατοχή και στα 12΄΄ ο Κάρολ το έφερε στο 72 όλα. Ο Σπανούλης «πικ εν ρολ» με τον Πρίντεζη που κέρδισε φάουλ στα 4΄΄. Έχασε και τις δύο και παράταση…

«ΓΙΩΡΓΟ ΨΥΧΑΡΑ…»

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ρέγιες μόνος του άνοιξε το σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε άμεσες απαντήσεις. Στρέλνιεκς με ντράιβ και τρίποντο. Η Ρεάλ παρέταξε τα δικά της όπλα, Κάρολ και Ντόνσιτς για το 77-79, αλλά ο Πρίντεζης με 5 πόντους, σε συνεργασία με τον Σπανούλη, έκανε το 82-79. Έκλεψε ο Μακλίν, πάλι ο Πρίντεζης ήταν εκεί για το 84-79 και… επιθετικό στον Ρέγιες που ωρύονταν και έκανε τα γνωστά καλά της Ρεάλ. Πήρε και την τεχνική ποινή αφού βούλιαξε τον πάγκο και… κερασάκι στη τούρτα το σουτ του Ρόμπερτς στη λήξη της επίθεσης με τον Παπανικολάου να πιάνει το κεφάλι του αλλά και να φωνάζει «άμυνα». Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Κάρφωμα του Πρίντεζη και τρίποντο του Παπανικολάου για το 92-83.  

Τα Δεκάλεπτα: 18-8, 34-30, 56-47, 72-72 (92-83 παρ.)