Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η επίσκεψη του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ε, τον οποίο πρόσφατα αγόρασε από τον καναλάρχη Φίλιππο Βρυώνη, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας του ΠΑΟΚ συνοδευόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

 Σύμφωνα με διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί πρόκληση να εμφανίζεται επιχειρηματίας που ομιλεί τη ρωσική, με τρεις διερμηνείς και να δηλώνει ενώπιον των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ότι θα στηρίξει «οποιαδήποτε κυβέρνηση αγαπάει την Ελλάδα», την ώρα που στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού βρισκόταν και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η συγκεκριμένη εμφάνιση-ομιλία αποτελεί πρόκληση και έναντι του Αμερικανού πρέσβη, κ. Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος δύο μόλις ημέρες πριν, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Σαββίδη αμφισβητούσε την προέλευση και την ταυτότητα των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν από τον κ. Σαββίδη κι άλλους μετόχους για την εξαγορά του ΟΛΘ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr η συγκεκριμένη πρώτη εμφάνιση του ομογενή επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ε και η ταυτόχρονη παρουσία στις εγκαταστάσεις του κ. Πάνου Καμμένου έχει ενοχλήσει σφόδρα την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Σαββίδης προσήλθε στο κανάλι περίπου στις 13:00 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή κ. Δ. Δημαρέλη, τον γενικό διευθυντή Εντ Χολ και τον στενό του συνεργάτη Αρτούρ Νταβιντιάν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στις εγκαταστάσεις του σταθμού ο κ. Καμμένος ο οποίος είχε μακρά συνάντηση στο γραφείο του κ. Δημαρέλη στο νέο σταθμό. Ο κ. Σαββίδης στην ομιλία του στους εργαζομένους έκανε αναφορές στην Ορθοδοξία, τη θρησκεία και την οικογένεια, προσπαθώντας να δώσει το στίγμα για το νέο τηλεοπτικό του εγχείρημα και αφού επανέλαβε τη φράση «θα είμαι με όποια κυβέρνηση αγαπάει την Ελλάδα» επιτέθηκε με νόημα σε όσους ασκούν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, αλλά και στις κατηγορίες για φορολογικές και άλλες δικαστικές εκκρεμότητες. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο αλλά και σχετικά ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για το κατά πόσον στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία το Δημόσιο άσκησε τα δικαιώματά του για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του από φορολογικές εκκερεμότητες που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και για προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά την ομιλία του προς τους εργαζομένους ο κ. Σαββίδης κατευθύνθηκε στο γραφείο του κ. Δημαρέλη, όπου βρισκόταν και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δύο άνδρες αποχώρησαν μαζί περί τις 16:45 από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. 

Πηγή: parapolitika.gr