Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη  συναυλία «Κατά της  Φτώχειας», στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 98.9 FM και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.
 
Γνωστοί καλλιτέχνες, τραγούδησαν αφιλοκερδώς, με μόνο σκοπό να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και να ανακουφίσουν χιλιάδες συνανθρώπους  μας, οι οποίοι προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες οικονομικές  συνθήκες.
 
 Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Πειραιώς στον τομέα της φιλανθρωπίας, αλλά και στις μεγάλες ευλογίες και ευεργεσίες που δέχεται από τον Θεό καθημερινά, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις, δυστυχώς, ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.
 
Ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν με κάθε ευκαιρία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και φυσικά τους εκατοντάδες εθελοντές των Ενοριακών συσσιτίων της Μητρόπολης Πειραιά, οι οποίοι καθημερινά δαπανώνται και  δαπανούν χρόνο και χρήματα με μόνη ανταμοιβή τη χαρά της προσφοράς.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του: 


«Σεβασμιώτατε, κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση στους συνδιοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και το Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 98.9. Νιώθω περηφάνια, γιατί στον Πειραιά έχει συγκροτηθεί  μία ισχυρή συμμαχία. Η Περιφέρεια και ο Δήμος, η Εκκλησία μας, ο μεγάλος μας σύλλογος ο Ολυμπιακός, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και άλλοι φορείς της πόλης, έχουμε συγκροτήσει μία ισχυρή συμμαχία, ώστε εκεί που χρειάζεται να βοηθήσουμε, να είμαστε παρόντες: στους πρόσφυγες, στην καθημερινότητα των δημοτών που έχουν δυσκολίες, με τα χιλιάδες συσσίτια της Εκκλησίας, το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Πειραιά, το Γηροκομείο, τις υποτροφίες, την Ιερά Σχολή. Επίσης βοηθάμε και εκτός της πόλης μας. Πρόσφατα βρεθήκαμε στη Μάνδρα και βοηθήσαμε. Είμαστε παντού, όπου χρειάζονται βοήθεια οι συνάνθρωποί μας, είτε είναι για στήριξη και στέγαση φτωχών συνανθρώπων μας και για άλλα κοινωνικά θέματα αν χρειαστεί.

Είναι επιτυχία για την πόλη του Πειραιά. Μπορεί σε ορισμένα ζητήματα μεταξύ μας να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτή η ισχυρή συμμαχία που είναι παρούσα στα προβλήματα της  κοινωνίας, είναι θετική για την πόλη μας.

Να ευχηθώ γι΄ ακόμα μια φορά χρόνια πολλά στον Σεβασμιώτατο,  για τη γιορτή του. Να τον συγχαρώ γιατί αποτελεί  ηγετική φυσιογνωμία του Πειραιά, με τη σημαντική φιλανθρωπική κι όχι μόνο δράση του. Είναι πραγματικά τιμή και χαρά μου, που είμαι Δήμαρχος την περίοδο που ηγείται της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο  Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ. Να ευχαριστήσω όλους όσοι στηρίξατε αυτή την εκδήλωση και να ευχηθώ να μην χρειάζεται να κάνουμε συσσίτια καθημερινά, να μην χρειάζεται να κάνουμε συναυλίες για τη φτώχεια, για τη σίτιση, για τη στέγαση συνανθρώπων μας. Μακάρι η χώρα να πάει καλύτερα, το πιστεύω,  έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε καλύτερα και αν θέλετε, να δώσουμε την ενέργειά μας σε άλλους τομείς.

Καλή συνέχεια στη συναυλία. Να ευχαριστήσω τα παιδιά της Μητρόπολης που τραγούδησαν υπέροχα, τους μουσικούς, όλους όσοι συνέβαλαν για αυτήν την ωραία βραδιά. Ευχαριστώ πολύ».
 
Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γιώργος Δαβάκης και οι Αντιδήμαρχοι: κυρία Αθηνά Γλύκα -Χαρβαλάκου και κ. Κυριάκος Σιγαλάκος.