Ο Γιάννης Ζουγανέλης για άλλη μία φορά δίνει τον καλύτερο εαυτό του επί σκηνής. Συναντήσαμε τον δημοφιλή μουσικό και ηθοποιό στο θέατρο «Ζίνα», όπου προταγωνιστεί στην κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Παράξενο ζευγάρι». Σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μάς αποκάλυψε το μυστικό του γάμου του με την Ισιδώρα Σιδέρη και αν θέλει να γίνει παππούς, ενώ εξήγησε γιατί σιχαίνεται το τηλεμάρκετινγκ.

Μίλησέ μας για την παράσταση «Παράξενο ζευγάρι» στο θέατρο «Ζίνα», όπου πρωταγωνιστείς.

Είναι έργο του Νιλ Σάιμον, το οποίο το έγραψε περίπου το 1965 και είναι απολύτως διαχρονικό. Ασχολείται με θέματα που άπτονται της φιλίας, των σχέσεων των ζευγαριών και των ανθρώπων. Πώς αντιδρά η ανδροπαρέα στα γυναικεία θέματα; Τι σημαίνει έρωτας; Ολα αυτά μέσα από μια κωμωδία, με τον εξαιρετικό Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Είναι συγκινητικός ο τρόπος που με αντιμετώπισε, γιατί αυτός είναι ο οικοδεσπότης. Δίνω τόση ενέργεια στο έργο, που στο φινάλε δεν έχω φωνή να μιλήσω, γιατί τα έχω δώσει όλα πάνω στη σκηνή.
 

Πρωταγωνιστείς και σε ένα σποτ για τη σεξουαλική παρενόχληση. Εσύ έχεις δεχτεί τέτοιου είδους παρενόχληση όλα αυτά τα χρόνια;

Μπορεί στο παρελθόν να έχει συμβεί, αλλά έπαιρνα αποστάσεις. Είναι ό,τι χυδαιότερο μπορεί να υπάρξει στη ζωή. Να εκβιάζεις και να βιάζεις ουσιαστικά τον άλλον, έστω και με ευγενικό τρόπο. Οταν μάλιστα ο τρόπος είναι ευγενικός, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, διότι εκεί μπορεί να «μασήσεις».

Πριν από λίγο καιρό ο Πέτρος Φιλιππίδης αποκάλεσε τον εαυτό του κορυφαίο ηθοποιό. Πώς το σχολιάζεις; Θα το έλεγες εσύ αυτό για σένα;

Ο Φιλιππίδης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Δίνει όλο του τον εαυτό. Είναι πολύ δυνατός ηθοποιός. Το τι λέει ο καθένας και ο τρόπος που το λέει εκφράζουν την προσωπικότητά του. Εγώ γενικά πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος με μέτρο τον εαυτό του πρέπει να φτάνει στην κορυφή. Είτε καλλιτέχνης είναι είτε επιστήμονας είτε εργάτης είτε οτιδήποτε. Ο τρόπος που εκφραζόμαστε δημόσια θέλει λίγη προσοχή.

Βλέπεις εκπομπές; Ξεχωρίζεις κάτι; Το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» σου αρέσει; Θα πήγαινες κριτής;

Παρακολουθώ ό,τι παρακολουθεί ο λαός. Δύσκολα όμως θα πήγαινα κριτής, γιατί ντρέπομαι να κρίνω δημόσια. Τώρα, το τι είναι ταλέντο είναι σχετικό. Ξέρω δύο χορεύτριες χρόνια και τις είχα δει εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι τους φωνάζουν για να διαγωνιστούν. Δεν είναι όμως κάτι που με εξιτάρει.

Παππούς θέλεις να γίνεις; Το λες στην Ελεονώρα;

Ναι, σαν τρελός. Το ξέρει. Δεν είναι ανάγκη να τα λέμε όλα. Εγώ το παιδί μου το λατρεύω, το θαυμάζω και θέλω να είμαι μαζί του. Ο,τι μπορεί να μου προσφέρει θα το δεχθώ, θα το αγκαλιάσω και θα το αγαπήσω.

Τον γαμπρό τον εγκρίνεις;

Ναι, είναι πολύ καλό παιδί.

Η κόρη σου είναι από τις λίγες περιπτώσεις παιδιών γνωστών καλλιτεχνών που έχουν καταφέρει να τους φτάσουν.

Η κόρη μου έχει την αυτονομία της από τότε που άρχισε να αντιλαμβάνεται.

Η σύζυγός σου σε αντέχει; Γιατί έχεις ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Εχω δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πάντοτε είμαι στο σπίτι. Επιστρέφω και είμαι παρών σε ό,τι συμβαίνει. Είμαστε μαζί 36 χρόνια. Υπάρχει μυστικό στη σχέση μας: είναι η αποδοχή του συντρόφου σου, η παροχή της πραγματικής, της συνειδητής συντροφικότητας, της φιλίας και της αγάπης και η παρουσία.

Σε θυμάμαι πάντα χωρίς μαλλιά. Σκέφτηκες ποτέ να βάλεις;

Αγαπούσα πάρα πολύ τα μαλλιά μου. Οταν μου πέφτανε στενοχωριόμουν πολύ. Ηταν κληρονομικό όμως. Από τα 25 μου σχεδόν είμαι χωρίς μαλλιά. Σκέφτηκα να βάλω, αλλά δεν το έκανα. Με πλησίασαν και πολλές εταιρείες για να μου βάλουν μαλλιά, με σκοπό να τις διαφημίσω, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Δεν μου αρέσει ό,τι έχει σχέση με τηλεμάρκετιγνκ. Δεν το μπορώ, το μισώ. Το θεωρώ απρεπές.

Τι σε χαλάει στο τηλεμάρκετινγκ;

Με χαλάει το ότι χρησιμοποιείς ένα μέσο που ψυχαγωγεί και ενημερώνει το κοινό, για να πουλήσεις προϊόντα.

Μα, τώρα οι περισσότερες εκπομπές έχουν τηλεμάρκετινγκ, αφού κάπως έτσι και τα κανάλια βγάζουν χρήματα.
Δεν μου αρέσουνε. Η ζωή δεν είναι μόνο τηλεόραση. Υπάρχει ζωή που είναι καλύτερη εκτός τηλεόρασης. Δεν θα το έκανα ποτέ. 

 

Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

 

Πηγή: parapolitika.gr