To 13 Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), σε διοργάνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) Ν. Ελλάδας και Νήσων, πραγματοποίηθηκε στο Στάδιο Ειρήνης καιμ Φιλίας στον Πειραιά.

Στον σπουδαίο του ποντιακού ελληνισμού, Αλέξανδρο Υψηλάντη, στην επιφανή οικογένειά του και στη συνεχή προσφορά τους στο έθνος από τον 10ο αιώνα ως σήμερα, είναι αφιερωμένο το φετινό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
2.500 χιλιάδες χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και δεκάδες ακόμη καλλιτέχνες συναντήθηκαν φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, μπροστά σε παραπάνω από 10.000 θεατές και για πάνω από 3 ώρες, για να αφηγηθούν και να τιμήσουν την ιστορία αυτού του ήρωα με τη μουσική και τον χορό τους, με βίντεο και ομιλίες. Θα πουν την ιστορία του ανθρώπου-σύμβολο που έλαβε την αρχηγία της Φιλικής Εταιρείας με την ταπεινότητα ενός πιστού και την γενναιότητα ενός ευγενούς, του αγωνιστή που πολέμησε για την εθνεγερσία και που το έργο του ολοκλήρωσε με τη νικηφόρα μάχη της Πέτρας ο αδελφός του, Δημήτριος.
 
 
Δείτε εικόνες και βίντεο: