Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τη  συγκέντρωση-διαμαρτυρία στις 28 Νοέμβρη δεκάδων μαθητών από το 8ο ΓΕΛ Πειραιά και το Μουσικό σχολείο, γονιών και εκπαιδευτικών στη ΔΙΔΕ Πειραιά με αιχμή τα κενά στα σχολεία.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΛΜΕ και μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών με τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Πειραιά τέθηκαν από όλες τις πλευρές με ξεκάθαρο τρόπο τα εξής:

«πότε θα έρθουν καθηγητές στα σχολεία»

«τι θα γίνει με τους μαθητές που δίνουν φέτος πανελλαδικές και δεν έχουν κάνει ούτε μια διδακτική ώρα σε μαθήματα όπως η βιολογία»

Ο Προϊστάμενος της ΔΙΔΕ Πειραιά, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα γονιών και μαθητών, επιδόθηκε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά:

να δίνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς σε όλους (την ΕΛΜΕ, τους γονείς, τους μαθητές, τους συναδέλφους που ήταν παρόντες)

να λειτουργεί σαν ασπίδα υπεράσπισης τους Υπουργείου και της κυβέρνησης, με αστείες δικαιολογίες του τύπου "το θέμα είναι νομοτεχνικό, φταίει η καθυστέρηση των πιστώσεων όταν παραιτούνται αναπληρωτές" κι όχι φυσικά  η κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας.

να ρίχνει το μπαλάκι στους Συλλόγους Διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς ("κάντε υπερωρίες, κάντε αναμόρφωση προγράμματος, αλλάξτε τις αναθέσεις μαθημάτων") με τρόπο αντιπαιδαγωγικό και αντισυναδελφικό

να δίνει αόριστες υποσχέσεις ("θα εισηγηθώ μείωση της ύλης"!!!)

να αποποιείται και των δικών του ευθυνών ("δεν φέρω καμία ευθύνη εγώ, το Υπουργείο, εγώ μόνο αιτούμαι"). Η ΔΙΔΕ όμως Πειραιά, στην προσπάθειά της να κρύψει κενά και να καλύψει την πολιτική της αδιοριστίας, τοποθετεί συναδέλφους σε 3ο σχολείο (ακόμα και για 2 ώρες, "βγάζοντας από τη μύγα ξίγκι"), ζητούσε συμπτύξεις τμημάτων, ζητά υπερωρίες, Β' και Γ' αναθέσεις μαθημάτων κ.α.

και φυσικά, όταν όλα τα παραπάνω δεν έχουν αποτέλεσμα, να καταφεύγει και σε προσωπικές επιθέσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Στο τέλος παραδέχτηκε αυτό που γνώριζαν όλοι: "Δεν έχω να σας δώσω άλλη απάντηση" (για το πως θα καλυφθούν τα 26 κενά του Πειραιά, ενώ μπαίνουμε στον 4ο μήνα της σχολικής χρονιάς)!

Όπως ήταν φυσικό, οι συγκεκριμένες απαντήσεις ούτε έπεισαν ούτε καθησύχασαν κανέναν. Το αντίθετο! Πείσμωσαν τους πάντες ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αυτή είναι η κανονικότητα τους, αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τους πανηγυρισμούς του Υπουργείου ότι για πρώτη φορά όλα λειτούργησαν ομαλά με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς!

Είναι καιρός να σταματήσει η κοροϊδία!

Το πινγκ-πονγκ των ευθυνών μεταξύ υπουργείου και ΔΙ.ΔΕ δεν πείθει πλέον κανέναν.

Δηλώνουμε ότι:

Δε θα δεχτούμε ούτε μια ώρα υποχρεωτικής υπερωρίας. Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην υποχωρούν σε τέτοιου είδους πιέσεις της Διοίκησης. Η κάλυψη των κενών είναι ευθύνη του Υπουργείου και όχι των εκπαιδευτικών, που ήδη τρέχουν από σχολείο σε σχολείο.

Απαιτούμε:

-Άμεση κάλυψη των κενών εδώ και τώρα!

- Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς!

Για την κατάσταση αυτή το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς και μαθητικά συμβούλια  που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα σε σύσκεψη την Δευτέρα 4-12-2017 και ώρα 15:00 στο νέο γραφείο της(3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14) προκειμένου να βρεθούν τρόποι δράσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΤΙΔΗΣ  ΗΛΙΑΣ                             ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ