Με την προβολή του Πόρου στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της γνωστής αγγλόφωνης εφημερίδας Daily Mail, απέδωσε καρπούς μια ακόμα δράση της Τουριστικής Επιτροπής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου.

Κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, η Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Ελένη Κανατσίδη, τον περασμένο Ιούλιο υποδέχθηκε τους απεσταλμένους της εφημερίδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Πόρο προκειμένου να γράψουν ένα άρθρο σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια, τον αθλητισμό και την ιστορία και να προβάλουν το νησί ως ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η Dailymail Online διαβάζεται από 3,4 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες ημερησίως, ενώ η σελίδα της στο Facebook αρέσει και ακολουθείται από 13 εκ. χρήστες. Οι φιλοξενούμενοι, με την χορηγία των αντίστοιχων επιχειρηματιών, διέμειναν στο ξενοδοχείο Σάρων, απόλαυσαν την τοπική κουζίνα στις ψαροταβέρνες Primasera και Άσπρος Γάτος και ψυχαγωγήθηκαν στις σχολές σκι Passage και Σωτηράκη.

Το άρθρο για τον Πόρο δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

http://www.dailymail.co.uk/travel/article-5095349/TV-s-Bettany-Hughes-visits-Peloponnese.html
 
Επίσης, ο Πόρος προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Εσθονίας Eesti Televisioon (ETV), σε ταξιδιωτική εκπομπή που παρουσίασε ο Εσθονός ιστορικός τέχνης και ποιητής Linnar Priimägi. Η εκπομπή ταξίδεψε στον Πόρο και τις Σπέτσες και μετέφερε στο τηλεοπτικό κοινό ενδιαφέροντα στοιχεία από τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και το περιβάλλον των δύο νησιών. Καθοριστική για το συγκεκριμένο αφιέρωμα ήταν η συμβολή της εντεταλμένης συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής κ. Ελένης Δημοπούλου και η συνεργασία της με τον Δήμο Πόρου.

Δείτε το αφιέρωμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Reisisari Reisile minuga 12: Pórose ja Spetsese saared Kreekas