Απαντήσεις σε ερωτήματα των γονέων για την ανατροφή των παιδιών τους, στη διαχείριση σύγχρονων ζητημάτων, δικαιώματα των παιδιών, είναι η αφετηρία για την δημιουργία Σχολής Γονέων στα σχολεία του Κορυδαλλού από τον Δήμο και το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, την Unicef και τη συμμετοχή  ειδικών επιστημόνων, λογοτεχνών και ερευνητών. Η Σχολή Γονέων ξεκινά πιλοτικά σε 4 Δημοτικά σχολεία, με ομιλίες και συζητήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα.

Ο χώρος του σχολείου, ως ένας φυσικός χώρος μάθησης και οικείος στα παιδιά, ανοίγει στους γονείς με στόχο να τροφοδοτήσει τροφοδοτεί μία σειρά από σχέσεις: με το παιδί μας, με του συμμαθητές του, με τους γονείς των συμμαθητών, με τη γειτονιά, με τα διπλανά σχολεία,  με την πόλη.  Με τη πράξη αυτή τα παιδιά θα δουν ότι η γνώση και η μάθηση δεν ολοκληρώνονται με το απολυτήριο του σχολείου.  Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί της πόλης μας - οι πρώτοι επιστήμονες που έρχονται τα παιδιά μας σε επαφή – σύμφωνα με τα ειδικά επιστημονικά ενδιαφέροντα τους.

Η Σχολή Γονέων ξεκινά πιλοτικά από το 5ο , 9ο, 10ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο -με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία- και η θεματολογία θα εναλλάσσεται κάθε Παρασκευή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ το πρόγραμμα των συζητήσεων θα ανακοινώνεται κάθε μήνα.

Πρόγραμμα συναντήσεων Δεκεμβρίου:

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο, 6.30μμ 

Μαθησιακές Δυσκολίες : Μύθοι και πραγματικότητες.  «Δεν ίμε τεμπέλης. Έχο δυσλεξία». Ενημέρωση και συζήτηση με την δρ. Ελένη Χαντζούλη, Διευθύντρια στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

  • 9ο  Δημοτικό  Σχολείο, 7.30μμ

Υπάρχει Άγιος Βασίλης; ένα επίκαιρο ερώτημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους. Πολλά παιδικά μάτια έχουν κλάψει. Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί αμήχανοι και στριμωγμένοι μπροστά σ' αυτό το ερώτημα. Πώς προσεγγίζουμε τον Άγιο Βασίλη στις συζητήσεις μας με τα παιδιά; Στα ερωτήματα αυτά μας καθοδηγεί η Ελένη Λιντζαροπούλου, ποιήτρια, θεολόγος.

  • 12ο Δημοτικό  Σχολείο, 7.30μμ 

Ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο – Οδηγός για Γονείς.   Πολυπόθητο δώρο οι υπολογιστές και τα «έξυπνα» κινητά. Πόσο ασφαλείς νιώθουμε όταν τα δίνουμε στα παιδιά μας; Πόσο ασφαλή είναι εκείνα;  Ενημέρωση και συζήτηση με την Βάσω Μπελιά καθηγήτρια πληροφορικής και  συντονίστρια του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης Κορυδαλλού.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου  2017:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο – Οδηγός για Γονείς.

  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Προάσπιση της αναπαραγωγικής υγείας  και σεξουαλικά δικαιώματα των παιδιών.

  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Υπάρχει Άγιος Βασίλης; ένα επίκαιρο ερώτημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους.

  • 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

 Ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο – Οδηγός για Γονείς.  

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 7.30μμ

  • 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Υπάρχει Άγιος Βασίλης; ένα επίκαιρο ερώτημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Υπάρχει Άγιος Βασίλης;

  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Λαϊκός Πολιτισμός, έθιμα και παραδόσεις. Παρουσίαση λαϊκών δρωμένων  για την καλοχρονιά και συζήτηση για την παιδαγωγική τους συμβολή στην εκπαίδευση σήμερα. Δρ. Πάρης Ποτηρόπουλος  Ερευνητής  στο Κέντρο Έρευνας Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο – Οδηγός για Γονείς. Πολυπόθητο δώρο οι υπολογιστές και τα έξυπνα κινητά.

  • 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 7.30μμ

Προάσπιση της αναπαραγωγικής υγείας και σεξουαλικά δικαιώματα των παιδιών.