Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο Νίκος Φίλης πρότεινε να «παγώσει» η σχετική συμφωνία της πώλησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης πρότεινε την σύγκληση της επιτροπής Εξοπλισμών και Άμυνας με μοναδικό θέμα την ανάκληση της έγκρισης που είχε δώσει στο παρελθόν η Επιτροπή για την πώληση πολεμικού υλικού.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του Νίκου  Φίλη έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλα τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και άμυνας.

Το ενδεχόμενο ωστόσο της παραπάνω εξέλιξης δεν είχε αποκλείσει και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος χθες στη Βουλή είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν οι αντιδράσεις η Επιτροπή μπορεί να ξαναδεί το θέμα.

Άλλωστε ο Νίκος Φίλης, τα τελευταία 24ωρα λειτουργεί και ως «λαγός» της κυβέρνησης. Ήταν ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο για το «πάγωμα» της συμφωνίας, όταν μέσω του facebook του διαφοροποιήθηκε από την αρχική γραμμή της κυβέρνησης και του κόμματος, και ζήτησε να μην συνεχιστεί η συμφωνία.
Χθες, επανέλαβε την ίδια άποψη και στην Βουλή, όταν σε ένα συναισθηματικό του ξέσπασμα στη Βουλή μίλησε για τον πόλεμο στην Υεμένη και στην «σφαγή» άμαχου πληθυσμού.