Για σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου σχετικά με την πώλσηη εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκη στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση κατηγορώντας τον πως δεν το έπραξε κατά την πρωτολογία του. 

Ο ίδιος πρότεινε στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής την Τρίτη να προσέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και να απαντήσουν. «Θα σας κάνω την εξής πρόταση: αύριο συνεδριάζει η επιτροπή εξοπλισμών. Γιατί δεν ζητάτε να προσέλθει στην επιτροπή και να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών ο κ. Κυριακίδης της γ.γ. διεύθυνσης εξοπλισμών, ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης και ο κ. Ρουμπάτης; Ο κ. Ρουμπάτης της ΕΥΠ ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

 
«Μπροστά στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε έστω και με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Ήσαστε ξεκάθαρα άβολος στην ομιλία και υποπέσατε μπροστά σε αντιφάσεις» τόνισε στην αρχή της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Σήμερα όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που λέγαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου».

«Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που εγώ και οι άλλοι πρόεδροι σας θέσαμε. Το πρώτο και σημαντικότερο γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Παραδεχθήκατε ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ένα άρθρο νόμου που λέει ότι απαγορεύεται στους νομικούς φορείς που συμμετέχουν στις διαδικασίες σύναψης συμφωνιών στον τομέα της Άμυνας να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε μεσάζοντα ή πράκτορα. Αυτό λέει νόμος που ψηφίσαμε το 2011 επειδή πράγματι έχουμε τραυματιστεί ως χώρα από υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές. Για να τελειώνουμε μια και καλή με τους μεσάζοντες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς όμως επιλέξατε να τους επαναφέρετε από την μπροστινή πόρτα και να μην ενημερώσετε τη Βουλή. Σας είχαν προειδοποιήσει για τον ρόλο του Παπαδόπουλου» πρόσθεσε.

«Κουκούλωμα η απόκρυψη εγγράφων από τους βουλευτές»

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για κουκούλωμα και συγκάληψη, καθώς δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των βουλευτών σε απόρρητα έγγραφα, τη στιγμή που μόνο ο πρωθυπουργός έχει πρόσβαση.

«Θέλετε να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας λίγο πριν έρθει ο μεσάζοντας; Επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα αλλά απαγορεύεται στους βουλευτές η πρόσβαση στο ίδιο υλικό. Αυτό λέγεται συγκάληψη και κουκούλωμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Ντροπή η απόλυση του ταξιάρχου που αποκάλυψε τον μεσάζοντα»


Ο Κυριάκος Μητοστάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο και για την απόλυση του ταξίαρχου που αποκάλυψε τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

«Πείτε μας αν ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας έχει συμπεριλάβει τον Β. Παπαδόπουλο και αν αυτός συμμετέχει στο σουρεαλιστικό δράμα του ΥΕΘΑ όπου ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στον ταξίαρχο που αποκάλυψε τον μεσάζοντα, να συλληφθεί, επειδή έκανε τη δουλειά του. Ο κ. Καμμένος φαίνεται ότι φοβήθηκε ότι χάλασε μία δουλειά και ζήτησε τη σύλληψη» τόνισε και διερωτήθηκε:

«Πού είναι τα λεφτά; Αν είναι πραγματικά μία νόμιμη συμφωνία, δείξτε μας τα 66 εκατ. Ευρώ που έπρεπε να πάρει το ελληνικό δημόσιο. Εμείς συναινέσαμε σε όλες τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού με την προϋπόθεση να τηρείται η νομιμότητα, κάτι που εσείς, κ. Καμμένε, δεν κάνατε. Αν η συμφωνία χαλάσει για να βάλετε στο κόλπο έναν μεσάζοντα, τότε λείπουν από το ελληνικό ταμείο 66 εκατ. Μέσα στον ενθουσιασμό σας μπερδέψατε 67 εκατ. Δραχμές από τη δεκαετία του 1980» συνέχισε.

«Για ποιον δουλεύει ο Παπαδόπουλος;»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για ποιον δουλεύει ο Βασίλης Παπαδόπουλος. «Κ. Τσίπρα, δεν απαντήσατε για ποιον τελικά δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος. Θα σας πω δύο πράγματα: πρώτον ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία, όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση, αλλά και γιατί υπάρχουν και εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου» συνέχισε.
Κλείνοντας χαρακτήρισε θρασύδειλο και δειλό τον Αλέξη Τσίπρα. «Η ανακοίνωση Τζανακόπουλου με χαρακτήρισε θρασύδειλο. Επιστρέφω τον χαρακτηρισμό γιατί έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο ενώ έχετε λερωμένη τη φωλιά και είστε δειλός».
«Ως τώρα την απειλή σας να κάνουμε μία συζήτηση για την φοροδιαφυγή, εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε για τη Siemens, για τα Paradise Papers, αλλά θα μιλήσουμε και για τις σχέσεις Παππά-Αρτεμίου, για τις σχέσεις της Αυγής με τις offshore. Επειδή εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, σήμερα θα απολογηθείτε εσείς όμως» κατέληξε.

Περισσότερα στο parapolitika.gr