Θρύλος με κάτι καρύδια… να! Ο Ολυμπιακός έκανε μια μάγκικη ανατροπή στην Κέρκυρα και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας! Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με την Κέρκυρα, στο δεύτερο αντέδρασαν, έβγαλαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη νίκη με 3-1!

Σπουδαία εμφάνιση από τους Τζούρτζεβιτς και Μάριν, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος και άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Σισέ στο 46’ και στο 65’ο Τζούρτζεβιτς έδωσε προβάδισμα στον Θρύλο. Το τρίτο τέρμα ήρθε στο 68’ από τον Μάριν, ο οποίος συνδύασε με ένα πανέμορφο γκολ την εξαιρετική του εμφάνιση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη νίκη που πέτυχαν επέστρεψαν στην πρώτη θέση, έχοντας 23 βαθμούς σε 12 αγώνες, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Σμύρνης (2/12) στον Ναό, για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Καλό ξεκίνημα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Ταχτσίδης έδωσε στον Φορτούνη, αυτός κοντράλαρε ωραία με το στήθος και έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ, αλλά ο Γιαννακόπουλος πετάχτηκε στη γωνία του και απέκρουσε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε ψηλά άουτ.  Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή και γύριζε την μπάλα έξω από την περιοχή, προσπαθώντας να βρει τα κενά στην άμυνα της Κέρκυρας.

Δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτοί που άνοιξαν το σκορ ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 16’ ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η Κέρκυρα, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Ταχτσίδη και ο Γρομητσάρης με προβολή έκανε το 1-0. Ενα γκολ που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε και στο 25’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φορτούνη.

Ο Ταχτσίδης με μια ωραία κίνηση μπήκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου πλάσαρε, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς ο Σπίνουλας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαν πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια.

Στο 37’ ο Προτό πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση και έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σπουδαίος πορτιέρο είναι! Ο Γεωργίου βρέθηκε στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας και σούταρε μπροστά από τον Προτό, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και έδιωξε με το πόδι! Σπουδαία επέμβαση από τον 34χρονο γκολκίπερ.

Αλλαγές και ισοφάριση!

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού, βάζοντας τους Μάριν και Τζούρτζεβιτς αντί των Ταχτσίδη και Πάρντο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο 46’ απείλησαν τον Γιαννακόπουλο με τον Σισέ. Ο Αφρικανός σέντερ μπακ βρέθηκε στην περιοχή της Κέρκυρας, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε! Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το κόρνερ, με τον Μάριν να βγάζει μια πολύ ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μποτία γύρισε με κεφαλιά στον Σισέ και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ωραία συνεργασία από τους σέντερ μπακ του Θρύλου, οι οποίοι προωθήθηκαν και έφεραν το ματς στα ίσια.

Τζούρτζεβιτς, Μάριν και 1-3!

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι στο 48’ απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι και έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Γιαννακόπουλου, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων εκτινάχθηκε και απέκρουσε. Στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι με τον Ρομαό! Ο Αφρικανός βρέθηκε στη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή και πλασάρε απέναντι από τον πορτιέρο της Κέρκυρας, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει και στο 65’ πραγματοποίησε νέα ευκαιρία στα καρέ των γηπεδούχων.

Ο Σεμπά σέντραρε από αριστερά, ο Μάριν βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ! Οι «ερυθρόλευκοι» το εκτέλεσαν, ο Σεμπά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζούρτζεβιτς με ένα πολύ δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Γιαννακόπουλο για το 1-2! Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Σέρβου στο φετινό πρωτάθλημα, με τον 23χρονο να μπαίνει και να σκοράρει το γκολ της ανατροπής! Ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψηλά, πίεσε και στο 68’ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μάριν. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-3.

Μετά το γκολ ο Λεμονής προχώρησε στην τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ζιλέ αντί του Φορτούνη. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να κλείσει τους χώρους στη μεσαία γραμμή, καθώς οι γηπεδούχοι έβγαιναν ταχύτατα στην αντεπίθεση και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Στο 69’ ο Προτό πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική απόκρουση, αυτή τη φορά στο σουτ του Ντιόγκο. Ο Βέλγος έδειξε τη σπουδαία του κλάση και κράτησε το 1-3. Στο τελευταίο 20αλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή της αναμέτρησης και πρωτοπόρο στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος - Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου - Σιόντης, Αρτυματάς (82’ Ζορμπάς), Κρητικός (54’ Ντιόγκο) – Γεωργίου (75’ Μπάουμαν), Επστάιν, Παμλίδης

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης – Ταχτσίδης (46’ Τζούρτζεβιτς), Ρομαό – Πάρντο (46’ Μάριν), Φορτούνης (69’ Ζιλέ), Σεμπά – Ανσαριφάρντ