Την τεράστια συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου “ Τζάνειο” Πειραιά στην έγκαιρη παρέμβαση, διάγνωση και θεραπεία των παιδοψυχιατρικών διαταραχών, εξήρε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, η οποία σήμερα, 23 Νοεμβρίου, παρέστη στην Ημερίδα Ψυχικής Υγείας, που διοργάνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, υπό την αιγίδα της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς Αιγαίου και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

« Γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ακολουθούν τον πλέον επαναστατικό τρόπο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων», είπε η κ. Γεννιά.

Η βουλευτής πρόσθεσε ότι: « Οι ειδικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, που παρέχει το “Τζάνειο”, ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους, μέσα στο νοσοκομείο και έξω από αυτό» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της δημιουργίας εξαιρετικού θεραπευτικού κλίματος, που έχει πετύχει η διοίκηση του νοσοκομείου, μέσα από την άριστη συνεργασία όλων των μελών και του προσωπικού του».

Μεταξύ των διοργανωτών, συντονιστών και ομιλητών της ημερίδας ήταν η διοικήτρια του Γ.Ν.Π. “Τζάνειο” , Αρβανίτη Μαρία, ο υποδιοικητής της 2ης Υ.ΠΕ., Γεώργιος Αντύπας, ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του “ Τζανείου”, Θωμάς Κοτζαδημητρίου, και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Ειρήνη Ράλλιά.

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, ήταν: «η Οικογένεια στο Πλαίσιο της Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου», «Συστηματική» και «Συμπεριφορική Προσέγγιση», «Απώλεια, Πένθος, Θρήνος. Στήριξη στον Ενήλικα και το Παιδί που θρηνεί», «Η Κατάθλιψη στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», «Αυτοκτονικός Ιδεασμός, Απόπειρα Αυτοκτονίας, Μέτρα Πρόληψης», «Ανάπτυξη και Ενίσχυση Δεξιοτήτων», «Σεξουαλική Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων», «Θέματα Εισαγγελικής Παρέμβασης» και «Αγωγή Υγείας. Διαγνωστικό και Θεραπευτικό μέσο».