Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε τη Μάνδρα, προκειμένου να παραδοθούν στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας τα είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής, τα οποία συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη και την Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  υποδέχθηκε η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη,  η οποία τον ενημέρωσε για το χρονικό της τραγωδίας και την παρούσα κατάσταση στην περιοχή, ενώ τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά να συνδράμει στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων της Μάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή έστειλε υδροφόρες στην περιοχή.
 
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 «Από την πρώτη μέρα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Μάνδρας. Στείλαμε υδροφόρες, οι οποίες συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης των κατοίκων και της περιοχής. Παράλληλα, μετά από κάλεσμα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, δημότες του Πειραιά και φορείς,  συνέβαλαν ουσιαστικά, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες  και άλλα προϊόντα που είναι απαραίτητα γι αυτές τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή. Ήρθαμε εδώ με την κα Αντωνάκου  και τον κ.  Καλογερόγιαννη για να παραδώσουμε αυτά τα προϊόντα και η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος δεν έχει έρθει στη Μάνδρα, δεν αντιλαμβάνεται μόνο από τις τηλεοπτικές  εικόνες πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή. Μιλήσαμε με την Δήμαρχο κα  Κριεκούκη, η οποία μας ενημέρωσε, μας ευχαρίστησε κι εμάς για τη βοήθεια και μέσω ημών και τον Ολυμπιακό,  ο οποίος επί 5-6  ημέρες ήταν κι αυτός εδώ,  προσπάθησε πραγματικά και βοήθησε από τη πρώτη στιγμή, όπως κάνει πάντα. Στον Πειραιά έχουμε ενωθεί οι δημότες, οι φορείς, ο Ολυμπιακός, ο Δήμος και όλοι μαζί  όταν χρειαστεί να βοηθήσουμε,  είμαστε παρόντες. Δεν λέω ότι η βοήθεια που δίνουμε εμείς είναι καθοριστική, αλλά αν όλοι οι Δήμοι και όσοι μπορούν βοηθήσουν,  σίγουρα θα απαλύνουμε λίγο την μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Μάνδρας».
 
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επεσήμανε:


«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες του Πειραιά,  γιατί σε κάθε κάλεσμά μας για τέτοιους σκοπούς είναι πάντα παρόντες. Πραγματικά είναι συγκινητική η συμμετοχή. Συγκεντρώσαμε δύο μεγάλα φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, με νερά, με τρόφιμα, με ρούχα, με κουβέρτες, ακόμα και είδη για το σπίτι. Ήταν πολύ συγκινητικό. Δείχνουμε αλληλεγγύη  στους συνανθρώπους μας και να πούμε ότι δεν πρέπει να σταματήσει η βοήθεια εδώ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και όσοι μπορούν,  θα πρέπει να είναι δίπλα στους δημότες της Δυτικής Αττικής,  γιατί από ότι μας είπε και η Δήμαρχος από δω και πέρα υπάρχει «γολγοθάς» για να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς».