Το ευαισθητοποιημένο κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά η οικογένεια Αγγελόπουλου. Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, βρέθηκαν στο καρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προκειμένου να δωρίσουν έναν υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή προκειμένου όλοι οι Έλληνες καρκινοπαθείς να έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν με άλλους όρους τη νόσο.

Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο αμφιθέατρο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», το βράδυ της Τρίτης, για την εκδήλωση της δωρεάς από τις οικογένειες των Κωνσταντίνου, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, η επιγραφή «Χάρις σε σένα Ιωάννα», δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Η Ιωάννα Αγγελοπούλου – Στάχτου, σύζυγος του εφοπλιστή και ενός εκ των δύο προέδρων και μεγαλομετόχων του Ολυμπιακού Γιώργου Αγγελόπουλου, «έπρεπε να είναι εδώ μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος, εμφανώς συγκινημένος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Η Ιωάννα σε ηλικία μόλις 42 ετών, έχασε μια πολύ σκληρή και άδικη μάχη με τον καρκίνο πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο η απώλειά της έγινε προσφορά, γενναιοδωρία, δύναμη για τη ζωή. Χάρη στην Ιωάννα, και την επιθυμία της να προσφερθεί ένας γραμμικός επιταχυντής, το νοσοκομείο απέκτησε πλέον έναν ιατροτεχνικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

«Σήμερα θα έπρεπε να είναι εδώ η σύζυγος μου, η πολυαγαπημένη μας Ιωάννα, που  είχε ζητήσει να προσφερθεί αυτό το μηχάνημα, όταν εκείνη έδινε τη δική της μάχη με τη νόσο σε νοσοκομείο της Βοστώνης. Γιατί η Ιωάννα ήθελε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη θεραπεία. Και παρακολούθηση προσωπικά την πορεία της υλοποίησης αυτής της δωρεάς, όσο μπορούσε. Έτσι ήταν η Ιωάννα, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με δύναμη, αισιοδοξία, θέληση για τη ζωή. Αυτή ήταν η Ιωάννα μας, ακούραστη, επίμονη, αγωνίστρια, η Ιωάννα της καρδιάς και της ψυχής μας» είπε ο κ. Γιώργος Αγγελοπουλος, στην εκδήλωση των εγκαινίων, τα οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η οικογένεια Αγγελόπουλου, έχει στενή σχέση με το νοσοκομείο, καθώς η οικογένεια του Παναγιώτη και της Ελένης Αγγελοπούλου, πριν από 40 χρόνια, είχε δορίσει το πρώτο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, όπως και το 2000, γραμμικό επιταχυντή. Ωστόσο κανένας από την οικογένεια δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι αυτές οι δωρέες θα σφραγίζονταν με αυτόν τον τραγικό τρόπο, με την απώλεια δηλαδή ενός δικού τους ανθρώπου.

«Ανάβει φάρο ανθρωπιάς και ελπίδας η γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας Αγγελοπουλου. Είναι ένα δώρο ζωής αλλά και  χρέος μνήμης. Η ίδια η Ιωάννα ζήτησε το συγκεκριμένο μηχάνημα» επισήμανε κατα την παρουσίαση της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος κ. Νικόλας Βαφειάδης.

«Ο Άγιος Σάββας δεν έχει πλέον να ζηλέψει σε τίποτα τα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης. Το έναυσμα δόθηκε από τους ευεργέτες μας, διότι με την προσθήκη ενός ακομη γραμμικού επιταχυντή - έναν έχει αποκτήσει μέσω ΕΣΠΑ το νοσοκομείο- και με τη δωρεά ενός εξομοιωτή μειώσαμε τη λίστα αναμονής για τους οικολογικούς ασθενείς από επτά σε τρεις μήνες" είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας"», κ. Γιώργος Δενδραμής.

«Ενα ζεστό "ευχαριστώ" προς την οικογένεια Αγγελοπούλου επιφύλαξε και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος, κ. Χαράλαμπος Ζαμπάνης, καθώς όπως είπε «η πορεία του και η εργασία του στο νοσοκομείο είναι συνυφασμένη με τις δωρεές της συγκεκριμένης οικογένειας Αυτό το μηχάνημα έχει ιδιαίτερη αξία. Ο Άγιος Σάββας είχε παλαιά μηχανήματα ενώ εμείς μπορούσαμε να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σύγχρονες. Τώρα λέμε στους ασθενείς μας ότι δεν είστε παιδιά κατώτερου θεού».

«Το μηχάνημα μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας επέτρεψε να βλέπουμε άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, που κατάφεραν μα κάνουν σε λίγους μήνες βήματα δεκαετιών, να κάνουμε τον άγιο Σάββα το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε με τη δουλειά μας και το τελευταίο ευρώ της δωρεάς», είπε ο κ. Ζαμπάνης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ευχαρίστησε τους δωρητές για την εξαιρετική και ευγενική προσφορά τους, χαρακτηρίζοντας την μια προσφορά που έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους καρκινοπαθείς, με τη μείωση του χρόνου αναμονής για την ακτινοθεραπεία αλλά και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος. «Η πατρίδα μας πλήττεται από την ασσυμετρία αναγκών και διαθέσιμων πόρων. Δωρεές όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα μας δείχνουν έναν δρόμο για το πως το δημόσιο σύστημα Υγειας μπορεί να είναι όρθιο λειτουργικό, και να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Ξανθός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκοπής Παυλοπουλος, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, εκπρόσωπος της Βουλής και της αστυνομίας.

Εκ μέρους της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού το «παρών» έδωσαν ο προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο βοηθός του, Μίλαν Τόμιτς και οι αρχηγοί της ομάδας Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης.

Παραβρέθηκαν επίσης στελέχη του χώρου της Υγείας αλλά και εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Μετά την τέλεση των εγκαινίων στην αίθουσα του γραμμικού επιταχυντή, ακολούθησε ξενάγηση στην ανακαινισμένη Ακτινοθεραπευτικη πτέρυγα που φέρει το όνομα του πατριάρχη της οικογένειας Παναγιώτη Θ. Αγγελοπούλου.