Το ποσό των 200.000 ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Παιδείας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε σχολικές μονάδες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι ζημιές που διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή είναι περιορισμένης έκτασης, οπότε λειτουργούν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου.

Κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Μάνδρα.

Τα κτίρια των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν έχουν υποστεί ζημιές. Αντιθέτως, ζημιές έχουν υποστεί τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Μάνδρας.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό:

  • Στο 1ο Νηπιαγωγείο έχει καταστραφεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καθώς ποσότητες νερού και λάσπης έχουν μπει από τα παράθυρα του κτιρίου.
  • Στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό είναι αδύνατη η πρόσβαση λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.
  • Στο 5ο Δημοτικό όπως και στο 2ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει μέρος της περίφραξης του σχολείου.
  • Στα τρία Νηπιαγωγεία και στα τρία Δημοτικά Σχολεία της Νέας Περάμου προβλήματα υπάρχουν στους αύλειους χώρους.
  • Στο 1ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει η περίφραξη και στο 2ο Δημοτικό είναι αδύνατη η οδική πρόσβαση προς τη σχολική μονάδα.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων που έχουν καταστραφεί, ενώ ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία στα σχολεία και τα μαθήματα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε όλες τις περιοχές, εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου του Δήμου.