Στους 21 αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική. Σήμερα το πρωί βρέθηκε η σορός ενός ανθρώπου που ήταν μεταξύ των δύο αγνοουμένων. Η σορός του βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων των φονικών πλημμυρών στα 21.

Η σορός δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί, ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής αναζητούσαν δύο ανθρώπους. Από την περασμένη «μαύρη Τετάρτη» η ισοπεδωμένη πόλη της Μάνδρας έθαψε 20 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σήμερα στα 21.

Ο ανείπωτος θρήνος συνεχίζεται ωστόσο, καθώς καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής «αποχαιρετούν» τους συνανθρώπους τους που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό χείμαρρο. Η αγωνία ωστόσο παραμένει για τους συγγενείς ενός ακόμη αγνοουμένου, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ, αλλά και τους ίδιους να αναζητούν ένα ίχνος ζωής του στα συντρίμμια της Μάνδρας.     

Ισοπεδωμένη πόλη η Μάνδρα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο με τις σχετικές αυτοψίες που έχουν πραγματοποιήσει τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να ανέρχονται στις 1573. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής. Από τα 1.261 κτίρια που έχουν ελεγχθεί στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα 897 χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 709 κατοικίες, 91 επαγγελματικοί χώροι, 7 δημόσια κτίρια και 90 αποθήκες-υπόγεια.
Στον δήμο Μεγαρέων και στη δημοτική ενότητα Νέας Περάμου, από τα 302 κτίρια που ελέγχθηκαν, τα 287 έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 180 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 69 αποθήκες-υπόγεια.
Όσον αφορά στις καταγραφές των ζημιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 345 αιτήσεις για καταγραφή των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές. Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.