Εκτός ημερησίας διάταξης, ως κατεπείγον συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου το θέμα της παραχώρησης χρήσης χώρων στο κτήριο ΚΑΠΗ, για τη δημιουργία δομών παροχής κοινωνικών αγαθών  στον Πόρο και συγκεκριμένα Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου. 

Το θέμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Σπυρίδωνα, ο οποίος αιτιολόγησε την ψήφο του εκφράζοντας την διαφωνία του για τη στέγαση, τόσο των κοινωνικών δομών, όσο και του Περιφερειακού Ιατρείου στο κτήριο ΚΑΠΗ, το οποίο, όπως δήλωσε, πρέπει να λειτουργήσει σαν ΚΑΠΗ όπως το οραματίστηκε. Ο κ. Σπυρίδωνας αντιπρότεινε να στεγαστούν στο κτήριο του ΠΙΚΠΑ, τόσο οι κοινωνικές δομές, όσο και τα Ιατρεία. 

Αναλυτικότερα, το θέμα αφορούσε την παραχώρηση χρήσης χώρων στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών (ΕΠΕΚΑ) για τη δημιουργία δομών κοινωνικών αγαθών στον Πόρο. 

Το ΕΠΕΚΑ είναι ο φορέας με τον οποίο έχει κάνει σύμπραξη ο Δήμος Πόρου – όπως και άλλοι δήμοι από ολόκληρη την Ελλάδα – με σκοπό τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στο νησί. 

Το κατεπείγον του θέματος αφορούσε τους στόχους του Κέντρου να δημιουργηθούν οι δύο αυτές δομές μέσα στο 2017. Οι δομές παροχής κοινωνικών αγαθών, θα στεγαστούν σε αίθουσες του κτηρίου ΚΑΠΗ, δίπλα από τα Ιατρεία, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. 
Η διάρκεια της παραχώρησης των χώρων ορίζεται από τη στιγμή της παραχώρησης, μέχρι τις 31/12/2020, που είναι η διάρκεια της δράσης. 

Στις δομές, οι οποίες θα διαμορφωθούν κατάλληλα,  θα εργάζονται συνολικά 4 άτομα, (2 στο κοινωνικό παντοπωλείο και 2 στο κοινωνικό φαρμακείο). Θα προσληφθούν δύο κοινωνικοί, ένας φαρμακοποιός και ένας ακόμη εργαζόμενος για βοηθητικό προσωπικό.

Πηγή:porosnews.gr