Με καθυστέρηση 30 ωρών, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στην ισοπεδωμένη Μάνδρα, για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας. Συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός, όπως γράφει χαρακτηριστικά σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», μετέβη για μια «επιθεώρηση-σύντομη βόλτα» στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη αλλά και τους πυροσβέστες για τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία και τα φλέγοντα προβλήματα που πρέπει με προτεραιότητα να βρουν λύση.

Αμέσως μετά την παρουσία-εξπρές, αφού πήγε και έφυγε τρέχοντας, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στην Ελευσίνα στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου και τέθηκαν επί τάπητος κυρίως τα επιχειρησιακά ζητήματα, καθώς ακόμα υπήρχαν άνθρωποι που αγνοούνταν και ήταν σε εξέλιξη έρευνες των Αρχών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από το εύρος της καταστροφής και έκανε ειδική αναφορά στη συγκινητική -όπως τη χαρακτήρισε- προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου», η κυβέρνηση μελετά το μοντέλο της αποζημίωσης-εξπρές για τους πλημμυροπαθείς. Με λεπτομερή προγραμματισμό ετοιμάζονται οι ανακοινώσεις που θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα, όταν υποχωρήσουν τα ύδατα στις πληγείσες περιοχές και υπάρξει ακριβής εικόνα για το εύρος των καταστροφών.