Η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς στο φετινό Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό είναι ο Πλατανιάς! Στα Περιβόλια, οι Χανιώτες έβαλαν τέλος στο ιστορικό νικηφόρο σερί των νταμπλούχων Ελλάδας είχαν (17 νίκες σε ισάριθμα ματς), καθώς πήραν ισοπαλία 1-1, στην αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε μέτρια απόδοση, απέναντι στους πολύ καλά στημένους γηπεδούχους του Γιώργου Παράσχου, οι οποίοι προηγήθηκαν με γκολ του Ράμος στο 35′. Η "χρυσή" αλλαγή του Φορτούνη όμως "έσωσε" το αήττητο για τους Πειραιώτες, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 72′.

Κατά διαστήματα έβρεχε καταρρακτωδώς στα Χανιά κκαι το έργο των ποδοσφαιριστών γινόταν αρκετά δύσκολο. Ο Ολυμπιακός πίεσε στα πρώτα 10 λεπτά, αλλά η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στον Πλατανιά. Στο 12′ ο Αποστολόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μενδρινός έπιασε ισχυρή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Ρομπέρτο την εξουδετέρωσε.

Μετά από τη συγκεκριμένη φάση, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και περιόρισαν τον Ολυμπιακό, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ούτε η εξάλεπτη διακοπή (25′-31′), εξαιτίας του προβλήματος με τον φωτισμό, ήταν… ικανή να τους σσπάσει τον ρυθμό, αφού στο 34′ απείλησαν ξανά. Ο Αποστολόπουλος βρήκε τον Γουνδουλάκη στην περιοχή, εκείνος σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ρομπέρτο είπε "όχι".

platanias olympiakos fasi

Ενα λεπτό αργότερα, όμως, οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ (1-0). Στο 35′ ο Γουνδουλάκης βρήκε - με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας - τον Ράμος, ο οποίος "χόρεψε" τους Σαλίνο και Ντα Κόστα και στη συνέχεια με ωραίο σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο. Το γκολ αφύπνισε κάπως τους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι πήραν ξανά τα ηνία, ωστόσο ούτε αυτό ήταν αρκετό για να φτάσουν στην ισοφάριση στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 40′ ο Πάρντο είχε ένα καλό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Σωτηρίου, όπως και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην προσπάθεια του Τσόρι έξω από την περιοχή. Πολύ καλή στιγμή ήταν και εκείνη του δεύτερου λεπτού του επιπλέον χρόνου, όταν ο Ιντέγε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, τον πέρασε, αλλά καθυστέρησε πολύ και απλώς κέρδισε κόρνερ απ' τον Κουλιμπαλί.

platanias olympiakos panigiriko platania durmaz

Ίδια ήταν η εικόνα και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μάρκο Σίλβα να ρίχνει στη μάχη τον Φορτούνη στο 59′. Ουσιαστικά ο Πορτογάλος άλλαξε σύστημα (από 4-2-3-1 σε 4-1-4-1), έχοντας στην 11άδα και τον Ντομίνγκεζ. Ο Πλατανιάς έχασε αρκετά μέτρα στον αγωνιστκό χώρο, στην προσπάθειά του να κρατήσει το προβάδισμα, και το πλήρωσε με την ισοφάριση.

Αφού πρώτα χάθηκε μια καλή ευκαιρία, σε κοντινή κεφαλιά του Ιντέγιε, ύστερα από φάουλ του Ντομίνγκεζ και κεφαλιά-πάσα του Σιόβα, ήρθε ο Φορτούνης για να ισοφαρίσει. Αυτό συνέβη στο 72′, όταν ο Ντουρμάζ έπιασε ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και μπέρδεψε τον Σωτηρίου ο οποίος δεν έδιωξε καλά, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος 24χρονος μεσοεπιθετικός να πλασάρει σε κενή εστία (1-1).

goal fortouni

Το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων για το "18 στα 18" δεν ήταν αρκετό, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται εξαιρετικά, αν και κλεισμένοι στα "καρέ" τους. Η κοναδική απειλή μέχρι το τέλος του ματς ήταν μια κεφαλιά του Πουλίδο στις καθυστερήσεις, ύστερα από φάουλ του σκόρε των φιλοξενούμενων, την οποία εξουδετέρωσε ο πολύ καλός Σωτηρίου.

«Κόλλησε» στα Περιβόλια

Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (74′ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (82′ Μιλούνοβιτς), Ράμος (89′ Δημήτρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσσο (59′ Φορτούνης), Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκεζ (85′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84′ Πουλίδο), Ιντέγιε.

 

Πρόβλημα με τον φωτισμό στα Περιβόλια

Πρόβλημα με τον φωτισμό αντιμετώπισαν στο γήπεδο των Περιβολίων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ματς, με την Δ.Ε.Η. να διακόπτει την αναμέτρηση για έξι λεπτά (25′-31′).

Συγκεκριμένα, υπήρξε πρόβλημα στους τρεις από τους τέσσερις πυλώνες φωτισμού, στους οποίους έσβησαν ορισμένα φώτα. Έγινε προσπάθεια να ανάψουν τα εφεδρικά φώτα, που βρίσκονται πίσω από την κεντρική κερκίδα (στο σκέπαστρο)! Παράλληλα, μπήκε λειτουργία η γεννήτρια, η οποία έδωσε τη λύση.

"Ηταν διακοπή από την Δ.Ε.Η.", δήλωσαν οι αρμόδιοι του γηπέδου, συμπληρώνοντας: "Χρειάζονται τέσσερα λεπτά για να… ζεσταθούν οι προβολείς"! Ύστερα από έξι λεπτά (31′) πάντως, το παιχνίδι άρχισε ξανά.