Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική ομάδα η παρουσία μας στο Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Κροατία, χάνοντας τελικά τους αγώνες μπαράζ. Ωστόσο κάτι οι ακατανόητες επιλογές του Σκίμπε όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, και κάτι η κακή μας επιθετική ανάπτυξη, έφεραν τον μοιραίο αποκλεισμό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η επιλογή να μην ξεκινήσει ο Κώστας Φορτούνης στο βασικό σχήμα, κρίνεται (εκ του αποτελέσματος βέβαια) κακή, μιας και οι επιθετικές προσπάθειες της Ελλάδας, ήταν από μηδαμινές έως ανύπαρκτες, σε ένα ματς μάλιστα όπου η «γαλανόλευκη» ήθελε τουλάχιστον τρία τέρματα για να πάρει αυτή την πρόκριση. Βέβαια όλα θα ήταν διαφορετικά αν το σουτ του Παπασταθόπουλου κατέληγε στα δίχτυα στο 12’ όπου σίγουρα μετά θα βλέπαμε άλλο ματς.

Αλλά με τα αν, πρόκριση δεν παίρνεις. Η αριστερή πλευρά της Εθνικής είχε θέματα, με τον Μπακασέτα να είναι το λιγότερο αρνητικός σε όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε, ενώ ο Ρέτσος ανέβηκε μόνο όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Φορτούνης μπροστά του.

Η Κροατία, χωρίς να παίξει την... μπαλάρα στο Καραϊσκάκη, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε σε αργό τέμπο και τελικώς πήρε μια δίκαιη πρόκριση. Έτσι, του χρόνου το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα δει το Μουντιάλ από το σπίτι της, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος, αλλά και ο Εθνικός ύμνος από τις εξέδρες, ήταν η καλύτερη εικόνα από το χθεσινό παιχνίδι.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58' Φορτούνης), Μπακασέτας (58' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78' Πέλκας)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78' Κράβαριτς), Μάντζουκιτς