Μία ακόμη εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο της Δημοκρατικής παράταξης στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς

Ο λόγος για τον αειθαλή Κώστα Ξυλούρη ο οποίος εκτός από επίτιμος πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Το Καρφί» έχει υπάρξει κατά το παρελθόν δύο φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, ενώ τον Γενάρη του 2012 στρατεύθηκε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και διακρίθηκε ως υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Ο Κώστας Ξυλούρης  ή αλλιώς «Κοντροκώστας» έχει οικογενειακή σχέση με τον ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον οποίο γνωρίζει από τότε που ήταν παιδί και παρακολούθησε από πολύ κοντά όλη του την πορεία του. Οι δύο άντρες τρέφουν πλέριο σεβασμό ο ένας για τον άλλων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και ο νεολαίος Νίκος ζήτησε κατά του παρελθόν τη βοήθεια και τη χρήσιμη συμβουλή του «σύντεκνου» του Κώστα.

Η στήριξη λοιπόν του κ. Ξυλούρη στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε ως μία φυσική εξέλιξη και επιστέγασμα μίας οικογενειακής σχέσης και πολιτικής σχέσης που σμιλεύτηκε με την πάροδο του χρόνου με αξίες και αμοιβαία φιλία.